Danske lystfiskere efter vanvittig fangst: De kom i mængder, vi ikke troede var muligt

I et havområde ud for den norske ø Sørøya stod de store torsk nærmest i kø for at bide på danskernes stænger, der på én dag hev intet mindre end 77 af de helt store krabater op af det kolde vand.

- Man tror ikke, det er muligt at fange en større fisk, siger Jesper Lyngsie til Dagens.dk.

Onsdag aften fik han atter fast grund under fødderne, da han kom hjem fra den syv dage lange fisketur i det allernordligste af Norge.

Fisketuren fandt sin kulmination i lørdags, hvor de otte danskere fordelte sig i to små både og sejlede ud på havet.

- Det var dårligt vejr den dag, men vi vidste, hvor fiskene var henne, siger Jesper Lyngsie, der var kaptajn i den ene båd. 

De store torsk søger på denne tid af året ind langs den nordnorske kyst, og man kan som lyst- og sportsfisker få sin sag for, når de store stimer af fisken med de mørke pletter og gul-grønlige farver bider på.

Læs også: Kutter får sennepsgasbombe i nettet ved Bornholm

- De kom i mængder, vi ikke troede var muligt, siger Jesper Lyngsie.

Torskene nærmest fløj om ørerne på de begejstrede fiskere.

Efter et hektisk halvt døgn på havet havde de fanget 47 torsk på over 20 kilo, 23 stykker i vægtklassen over 25 kilo, mens syv torsk tvang vægten op på den anden side af 30 kilo.

Rekord på rekord
Ombord på Jesper Lyngsies båd var lystfiskeren Thomas Hansen fra Virum, der dagen forinden havde trukket en rekordstor torsk på 36 kilo op fra de mørke bølger.

Men om lørdagen stod torskene nærmest i kø for at komme i land, så rekorden holdt kun i et lille døgn, da den nordsjællandske sportsfisker her hev en ét kilo tungere torsk op over rælingen.

- Det er det bedste torskefiskeri, nogen nogensinde har oplevet, siger Jesper Lyngsie, der syv år i træk har fisket efter torsk ud for Sørøya.

- Efter sådan en uge er man fuldstændig øgelagt, siger kaptajnen med træthed i stemmen.

Se flere billeder herunder:

 

Dagens Gossip