Danske mænd er meldt savnet efter fjeldtur i Norge

En 49-årig dansk mand og hans 20-årige søn er først på natten til torsdag blevet fundet i god behold i et fjeldområde i Jotunheimen Nationalpark i Norge.

Danskerne var blevet meldt savnet af et familiemedlem i Danmark, efter at de ikke var vendt retur onsdag fra en skitur i fjeldet som aftalt.

En eftersøgning blev derfor onsdag aften sat i værk af det lokale Røde Kors, der kørte ud i fjeldet på snescootere for at lede efter danskerne.

- De er blevet fundet af Røde Kors' hold, der ledte efter dem på snescootere. De opholdt sig i noget, der hedder Gjendebu Turisthytte, hvor de havde søgt ly, siger operationsleder Atle von Obstfelder fra Innlandet Politidistrikt til Ritzau.

- De havde brugt lidt længere tid på turen, end de havde regnet med. Derfor havde de søgt ly i hytten, som man kan låne en nøgle til, siger han.

De danske mænd havde forsøgt at kontakte familien i Danmark, men telefondækningen i området var for svag til, at de kunne opnå forbindelse.

- De vil gerne sove i hytten i nat, og så regner de med at vende tilbage til deres bil ved Bessheim i morgen (torsdag, red.), siger Atle von Obstfelder.

Politiet oplyser, at de to danskere ikke var klar over, at de var meldt savnet, og at der var en eftersøgningsaktion i gang.

Jotunheimen Nationalpark er et af Nordeuropas største fjeldområder. Det ligger nordvest for Lillehammer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip