Danske Malthe sigtet for at krænke børn i New York: I dag skal han i retten

I næsten fem måneder har en ung dansk pædagogstuderende haft forbud mod at forlade USA, hvor han er sigtet for overgreb på en stribe børn.

Torsdag holdes der et retsmøde i New York om sagen mod Malthe Thomsen, der nægter sig skyldig. Hans forsvarer håber, at anklagemyndigheden vil frafalde sagen.

- Han er super ked af det. Det er svært for ham at komme videre med sit liv på grund af sagen, siger advokat Jane Fisher-Byrjalsen til Ritzau forud for retsmødet.

Sagen begyndte, da en kvindelig kollega i en institution, hvor de begge arbejdede, anmeldte danskeren for overgreb på flere børn. Anholdelsen skete 27. juni.

Han blev først varetægtsfængslet, og derefter blev han sat fri men med elektronisk fodlænke. Dette indgreb blev senere løsnet en smule, så han nu "kun" har forbud mod at forlade delstaten New York.

Politiet har hævdet, at Malthe Thomsen under en afhøring tilstod overgrebene.

Derimod har han fortalt, at han nægtede sig skyldig i krænkelser mod 13 børn.

Da betjentene under afhøringen påstod, at de havde video med overgrebene, svarede han, at det så måtte være rigtigt, selv om han ikke selv mente at have gjort noget galt.

Anmelderen står alene med sin påstand. I august kom det frem, at to lærere og 12 ud af de 13 børn over for myndighederne har afvist, at danskeren har gjort sig skyldig i seksuelle krænkelser.

Advokaten siger til Ritzau, at anklagemyndigheden ikke har fået en tiltale fra en såkaldt grand jury.

Formelt er der en frist til 26. december, før sagen automatisk bortfalder.

En mulighed er dog, at anklageren torsdag vil bede om en forlængelse af fristen. I så fald vil forsvareren bede om, at Malthe Thomsen får tilladelse til at forlade USA.

- De vil måske forsøge at redde ansigt ved at bede om yderligere tid, lyder det fra advokat Jane Fisher-Byrjalsen.

På Facebook er der oprettet en side, hvor Malthes forældre senest har berettet om "det rædselsfulde forløb" og takket for støtten.

Foreløbig er der indsamlet 460.000 kroner, men udgifter til advokat, detektiver, eksperter og kaution løber op i cirka 900.000 kroner. Oveni kommer husleje.

I New York er Malthe Thomsen forhindret i at arbejde og selv tjene penge.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip