Danske millioner går til at bygge vindmøller i Jordan

Den statslige fond til fremme af dansk eksport, Eksport Kredit Fonden, er sammen med blandt andre EU gået med i et storstilet projekt, hvor der skal bygges en vindmøllepark til over halvanden milliard kroner i Jordan.

Det oplyser EU-Kommissionen onsdag i en meddelelse.

Eksport Kredit Fonden stiller lige knap 400 millioner kroner i garanti for Den Europæiske Investeringsbank. Det svarer til lige over 25 procent af parkens samlede pris.

- EKF er glad for at være en del af gruppen bag dette vigtige projekt. Med erfaring fra vindmølleparker over hele verden, er EKF en ledende kilde til viden om finansiering af vindkraft på verdensplan.

- Projektet i Tafila i Jordan åbner nye døre for vindmølleparker i den arabiske middelhavsregion, og det er gode tegn for fremtiden, siger Anette Eberhard, direktør for EKF, i meddelelsen.

Parken, der bliver den første af sin slags i Jordan, skal levere 117 megawatt, hvilket svarer til tre procent af Jordans samlede elproduktion.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvor vindmøllerne skal komme fra, men Eksport Kredit Fondens involvering kan tyde på, at der er et dansk islæt blandt leverandørerne.

Hos Vestas vil man over for Ritzau hverken be- eller afkræfte, at de 38 vindmøller, projektet skal bestå af, skal leveres af den aarhusianske virksomhed.

Vestas henviser til sin egen fondsbørsmeddelelse fra maj, hvor rygterne om projektet begyndte at florere.

- Så snart projektet udmønter sig i en fast og ubetinget ordre i henhold til Vestas' definition, vil Vestas offentliggøre en selskabsmeddelelse herom, skrev selskabet i en kortfattet meddelelse den 28. maj.

Ud over EKF er de andre bidragydere til det nystiftede fællesselskab Jordan Wind Project Company fonden InfraMed, Masdar-fonden fra Abu Dhabi og cypriotiske EP Global Energy.

Dertil kommer OPEC's Fond for International Udvikling, og den europæisk-arabiske Europe Arab Bank.

/ritzau/

 

Dagens Gossip