Danske motorejere efter dom: Godt at bilejer slap for P-bøde

Skrevet af admin

02/03/2016

Mest læste i dag

Det er helt korrekt, at en fritidslandmand og bilejer fra Herning ikke behøver at betale en p-afgift på 590 kroner, selv om det bevisligt var hans bil, der holdt ulovligt parkeret i Herning en søndag eftermiddag i september 2013.

Det vurderer jurist hos Forenede Danske Motorejere (FDM) Dennis Lange.

- Som dommen er beskrevet i pressen, så er dommen korrekt. Når man som ejer af bilen ikke har ført bilen og dermed ikke været med til at indgå den aftale, der ligger til grund for parkeringsafgiften, så skal man heller ikke bindes af afgiften.

- Så må parkeringsselskabet rette sit krav mod, hvem der nu end førte bilen. Det er vi glade for, at landsretten nu har slået endeligt fast. Om det er det endelige punktum i sagen, må tiden vise.

I sagen fra Herning mente EuroPark, at manden skulle betale, da han var registreret som bruger af bilen. Men det mente manden ikke, da han slet ikke var i byen den dag og derfor ikke havde parkeret bilen.

Og selv om han erkendte, at det var familiens bil, der holdt på p-pladsen, så vil han ikke oplyse, hvem føreren var. Han nægtede derfor at betale, og Vestre Landsret afgjorde tirsdag, at det var helt i orden.

Ifølge landsretten har han nemlig ikke pligt til at oplyse, hvem føreren af hans bil var. Det er EuroParks opgave at bevise, at han rent faktisk havde parkeret bilen.

Hvor stor betydning, dommen kommer til at få, ved FDM endnu ikke, men det er langt fra første gang, at FDM har set sager som den i Herning.

- Vi bliver jævnligt kontaktet af vores medlemmer, som har oplevet, at de har fået en afgift for en parkering, de ikke selv har foretaget. Så det er ikke en enlig svale.

- Men hvis man beviseligt ikke har været på stedet, så kan man ikke acceptere aftalevilkårene, og dermed kan man heller ikke bindes af den eller få en afgift for parkeringen, siger Dennis Lange.

/ritzau/