Danske myndigheder drosler alarmberedskab ned i Nepal

Onsdag formiddag er Udenrigsministeriets Borgerservice nede på to navne på den liste, de fører over danskere i Nepal, som de ikke har haft kontakt til efter jordskælvet i lørdags.

De pårørende er kontaktet, og arbejdet med at finde de to danskere fortsætter.

- Men vi må også sige, at vi bevæger os fra den akutte fase over til en fase, hvor det mere handler om at yde den konsulærbistand, som vi yder under normale omstændigheder, siger Ole Egberg Mikkelsen, chef i Udenrigsministeriets Borgerservice.

Udenrigsministeriets Borgerservice neddrosler altså sit akutte alarmberedskab, men fortsætter sit tætte samarbejde med rejsebranchen for at sikre, at danskere er i sikkerhed.

Samtidig opfordrer Udenrigsministeriets Borgerservice til, at danskere, der endnu befinder sig i Nepal og venter på at komme hjem, har tålmodighed med landets myndigheder og transportsystem.

- Der må jeg så bare opfordre til, at man væbner sig med besindighed. For det er et land, der virkelig er under pres, og de nepalesiske myndigheder har nok at gøre med at hjælpe landets egen befolkning, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Nepals eneste lufthavn befinder sig i hovedstaden Kathmandu. Den er meget lille og er lige nu spidsbelastet af fly, der blandt andet transporterer forsyninger og nødhjælp til landet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip