Danske myndigheder til krisemøde om egyptisk flystyrt

De danske myndigheder samles torsdag eftermiddag for at drøfte situationen over på weekendens flystyrt i Egypten.

Udenrigsministeriet har i samarbejde med Trafik- og Byggestyrelsen besluttet at indkalde Udenrigsministeriets kriseberedskab, den internationale operative stab, til et møde klokken 15.00.

Det oplyser Ole Egberg Mikkelsen, som er centerchef for Borgerservice og Kommunikation i Udenrigsministeriet, til Ritzau.

- Det er en sag, der både vedrører flysikkerheden, som Trafik- og Byggestyrelsen står for, og sikkerheden for destinationen, som er det, der påvirker vores rejsevejledninger.

- Og for den internationale operative stab gælder det, at den er sammensat på en sådan måde, at der er rejsebrancher og andre aktører med, og derfor er det vigtigt også at have dem med.

I Storbritannien har udenrigsminister Philip Hammond besluttet, at ingen britiske fly foreløbig skal flyve hverken til eller fra lufthavnen i Sharm el-Sheikh.

Beslutningen er truffet, efter at flere efterretningskilder har antydet, at en bombe kan have forårsaget lørdagens flystyrt over Sinai-halvøen i Egypten, hvor 224 personer mistede livet.

Men indtil videre har de danske myndigheder ikke ville fraråde flyvninger til feriebyen med den begrundelse, at man ikke har haft tilstrækkelige informationer.

Ingen af parterne har ville beslutte noget, før alle er enige om, hvad sikkerhedsrisikoen er, siger Ole Egberg Mikkelsen.

- Vurderinger skal bygge på et fælles informationsniveau, hvor alle ved, hvad vurderingerne er på de forskellige områder. Danmark har brug for en fælles vurdering, lyder det fra centerchefen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip