Danske OL-debutanter roer sig suverænt i semifinale

At der gemmer sig et stort potentiale i den danske toer uden styrmand med Lærke Berg Rasmussen og Anne Dsane Andersen har de færreste i dansk rosport været i tvivl om, og endnu færre er det formentlig nu efter den unge duos imponerende OL-debut.

I mandagens indledende heat roede de danske opkomlinge lige op med Storbritanniens olympiske mestre Helen Glover og Heather Stanning, og danskerne var faktisk i front indtil de sidste meter i et meget flot løb.

- Det er en fed start, og nu er vi godt i gang, siger Anne Dsane Andersen.

Meget mere ville hun ikke svinge sig op til efter den vellykkede premiere, der altså sendte hende og makkeren direkte i semifinalen på onsdag.

Den unge duo kan fortsat have for store udsving i præstationerne, og derfor er de tydeligvis forsigtige med at lægge for meget i mandagens heat.

- Der er meget langt fra vores topniveau til vores bundniveau. Vi kan også ro et meget dårligt løb og stadig synes, det er hårdt. Vi skal være klar og fokuseret for at ro, som vi gjorde i dag, siger Lærke Berg Rasmussen.

Briterne, der nærmest aldrig taber et løb, blev presset til det yderste, og først til allersidst lykkedes det at presse båden først over stregen til jubel for de mange britiske fans på rostadion i Rio.

- Jeg har hørt, at de blev lidt stressede og kiggede meget over på os. Det har helt klart påvirket deres roning, og der har de nok noget at hente, siger Lærke Berg Rasmussen.

- Men det er da fedt, hvis vi kan stresse de olympiske mestre, for næste gang ved de ikke, hvor de har os, supplerer Anne Dsane Andersen.

Både den tyske båd og roerne fra Canada og Holland sluttede langt efter de to danske kvinder, der havde den tredjebedste tid set ud over alle heat.

- Det var outstanding, lyder det fra sportschefen fra Dansk Forening for Rosport, Lars Christensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip