Danske OL-guldvindere kommer alligevel med til Rio

admin

424 uger siden

|

30/05/2016

Dagens topnyheder

Roerne Mads Rasmussen og Rasmus Quist kommer med til OL i Rio, selv om de for nylig missede kravet ved kvalifikationsstævnet i Luzern.

Det bekræfter Mads Rasmussen over for Jyllands-Posten.

- Det er fuldstændig fantastisk. Vi fik beskeden i nat fra sportschef i Dansk Roning (Dansk Forening for Rosport, red.) Lars Christensen, som havde talt med det belgiske roforbund.

- Det har været en forfærdelig rutsjetur for os siden stævnet i Luzern. Vi havde jo regnet med, at vi kunne kvalificere os til OL i den forbindelse, siger Mads Rasmussen.

Den danske letvægtsdobbeltsculler, der vandt OL-guld i London for fire år siden, blev nummer tre i finalen i Luzern, hvilket akkurat ikke var nok til at komme til OL.

Finalen i Luzern blev vundet af den belgiske båd, men da en anden belgisk båd samtidig vandt finalen i singlesculler, måtte Belgiens roforbund træffe en beslutning om, hvilken af de to både forbundet ville sende til OL.

Det skyldes Den Internationale Olympiske Komités regler om diversitet.

- Denne udvikling havde jeg ikke turde håbe på. Jeg havde afskrevet muligheden. Det er fantastisk, at vi nu alligevel får denne chance, så nu gælder det om at spænde buen og fokusere på Rio, siger Mads Rasmussen til Jyllands-Posten.

Hvis Belgien havde valgt at sende den belgiske letvægtsdobbeltsculler til OL, ville Danmarks Sverri Nielsen være kommet til OL i singlesculler.

Han sluttede nemlig lige uden for OL-pladserne i finalen i singlesculler ved stævnet i Luzern.

/ritzau/