Danske OL-medaljevindere stopper makkerskab

Samarbejdet mellem de danske 49'er-sejlere Jonas Warrer og Peter Lang er med øjeblikkelig virkning bragt til ophør.

Duoen, der med andre makkere har vundet henholdsvis guld og bronze ved OL, havde ellers som mål at vinde medalje ved OL i Rio om to år.

- Det er en tung beslutning, vi har truffet. Men vi er nået til en erkendelse af, at vores samarbejde i båden de seneste måneder ikke har udviklet sig optimalt, siger Jonas Warrer i en pressemeddelelse.

Han vandt OL-guld i Beijing i 2008 sammen med Martin Kirketerp, mens Peter Lang fik bronze i London i 2012 sammen med Allan Nørregaard.

- Peter og jeg er forskellige som personer, og det påvirker vores samarbejde på en måde, som i længden risikerer at stå i vejen for vores sportslige potentiale, siger Jonas Warrer.

Den nu forhenværende duo har fortsat som ambition at komme med til legene i Rio, men det bliver i så fald hver for sig.

- Vi er stadig en del af det danske 49'er-miljø, hvor det overordnede mål er at skabe en dansk besætning med medaljepotentiale i Rio.

- Jonas og jeg vil fortsat have et tæt samarbejde i træningsmiljøet, også̊ selv om vi i sidste ende nok bliver konkurrenter i den endelige OL-kvalifikation, siger Peter Lang.

Sportschefen i Dansk Sejlunion, Thomas Jacobsen, ærgrer sig over, at de to ikke har kunnet få samarbejdet til at fungere.

- På kort sigt er det naturligvis et tilbageslag, at vi mister vores stærkeste besætning. Omvendt er det vigtigt at træffe beslutningen nu og ikke et halvt år før OL.

- Vi har flere rigtigt dygtige sejlere i baghånden, og jeg tror på, at vi i længden kan opnå en fordel ved at ryste posten og kaste ny dynamik ind i vores 49'er-gruppe. Der er stadig god tid til OL, og vi kan godt nå at skabe nye topbesætninger, siger Thomas Jacobsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip