Danske rejseselskaber vil fortsat flyve til Sharm el-Sheikh

Mens flere britiske flyselskaber har indstillet alle rejser til og fra Sharm el-Sheikh i Egypten, fortsætter danske firmaer umiddelbart med at tilbyde at fragte folk til charterferieområdet.

De afventer, om der skulle komme nyt fra myndighederne.

Den britiske udenrigsminister, Philip Hammond, har besluttet, at ingen fly i Storbritannien foreløbig skal sætte kurs mod lufthavnen i Sharm el-Sheikh, og at der heller ikke skal lette britiske fly i den egyptiske ferieby.

Beslutningen er truffet, efter at flere efterretningskilder har antydet, at en bombe kan have forårsaget lørdagens flystyrt over Sinai-halvøen i Egypten. 224 personer mistede livet.

Også de irske myndigheder har aflyst alle onsdagens fly til området.

Flyselskabet SAS oplyser til det svenske nyhedsbureau TT, at det lørdag har en afgang mellem København og Sharm el-Sheikh. På nuværende tidspunkt ser det ud til, at flyet afgår som planlagt.

- Men vi vurderer hele tiden situationen, siger Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef for SAS i Danmark.

Både Apollo Rejser, Atlantis Rejser og Amisol Travel siger til TV2, at de forholder sig til det danske udenrigsministeriums rejsevejledning.

I øjeblikket fraråder Udenrigsministeriet alle rejser til Sinai-halvøen "med undtagelse af Sharm el-Sheikh" ifølge rejsevejledningen.

- Hvis Udenrigsministeriet ændrer sin rejsevejledning i retning af Storbritanniens, så kan vores kunder naturligvis enten afbestille eller ombooke deres rejse, siger Glenn Bisgaard, kommunikationschef i Apollo Rejser, til TV2.

I Storbritannien har rejseselskabet Thomas Cook ifølge BBC aflyst alle sine flyvninger til Sharm el-Sheikh indtil 12. november.

British Airways har foreløbig udsat sine planlagte flyvninger torsdag indtil fredag. Samtidig tilbyder selskabet at give folk pengene tilbage, hvis de ikke ønsker at flyve fredag.

Det er uvist, hvor længe de britiske myndigheder vil lukke for trafikken til det populære feriemål.

Den britiske udenrigsminister understreger, at det er selve lufthavnen i Sharm el-Sheikh, der ikke anses for at være sikker, og ikke det nærliggende ferieresortområde.

Der befinder sig omkring 20.000 briter i Sharm el-Sheikh ifølge BBC.

/ritzau/

 

Dagens Gossip