Danske sejlere henter tre World Cup-medaljer i Miami

Det endte med en suveræn Medal Race-sejr og World Cup-sølv til 49'er FX-sejlerne Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der samtidig overtog føringen i den interne danske kamp om OL-udtagelse.

Lørdagens sejr skubbede danskerne en tak op fra tredje- til andenpladsen i den samlede stilling, og sølvmedaljen er deres hidtil bedste World Cup-resultat.

Som en ekstra bonus overtager de nu føringen om at komme til OL i Rio til sommer, da rivalerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard måtte tage til takke med en samlet tiendeplads i Miami.

Forud for VM midt i februar, hvor OL-udtagelsen afgøres, er der nu en forskel på syv point mellem de to 49'er FX-besætninger.

Det blev også til sølv for den tilbagevendte finnjollesejler Jonas Høgh-Christensen, som med en femteplads i Medal Race forsvarede den andenplads, han lå til før finalesejladsen.

- Jeg er godt tilfreds med min præstation hen over ugen. Jeg har stadig nogle ting, jeg skal forbedre.

- I dag ville jeg gerne have stået øverst på podiet, det må så blive en anden gang, siger Jonas Høgh i en pressemeddelelse.

Det endte også med bronze i Laser Radial til Sarah Gunni, som dermed tog den tredje danske World Cup-medalje.

Bronzemedaljen er en stor opmuntring for 25-årige Gunni, der i mere end to år har været forfulgt af skader.

Lørdagens Medal Race faldt uheldigt ud for Gunni, der sluttede sidst, om end placeringen skal ses i lyset af, at hun satsede på at holde sig i nærheden af sin finske konkurrent til tredjepladsen.

- Det lykkedes. Jeg blev sidst, og hun blev næstsidst. Så det samlede resultat var godt. Jeg er fint tilfreds, lyder det fra Sarah Gunni.

Verdensmesteren Anne-Marie Rindom blev nummer syv i Medal Race og sluttede samlet på niendepladsen.

Dermed henter Gunni seks point på Rindom i kampen om den danske OL-plads. Den endelige afgørelse falder ved Laser Radial-VM i Mexico i april.

Rindom fører stadig udtagelsen komfortabelt efter sit VM-guld, hvor Sarah Gunni ved samme stævne sluttede uden for top-20.

/ritzau/

 

Dagens Gossip