Danske sejlere jagter OL-billetter ved VM

De næste 10 dage er Santander på den spanske nordkyst ramme om VM for de olympiske bådklasser. I runde tal vil VM-stævnet omfatte omkring 1000 både og 1500 sejlere fra 100 lande.

Selv om der er VM-medaljer i spil, så handler stævnet i lige så høj grad om, at 50 procent af alle nationspladser til OL i Rio i 2016 bliver uddelt. Og det er også OL-billetterne, der har højeste prioritet for de danske sejlere ved VM.

- Målet er at sikre mindst fire og gerne fem eller seks danske OL-pladser, siger Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, i en pressemeddelelse.

På et senere tidspunkt er der nye chancer for at indløse OL-adgang, men det en klar fordel at få billetterne sikret så tidligt som muligt.

- VM i Santander er ubetinget vores vigtigste stævne siden OL i London - og før Rio. Det vil give ro i vores forberedelser at få flest mulige nationspladser i hus allerede nu, siger Thomas Jacobsen.

- Selvfølgelig skal vi også gå efter podiepladserne ved VM. Vi skal være tilfredse med én medalje. To vil være en bonus, siger han.

Danmark har i alt 33 sejlere med ved VM og er repræsenteret i 9 ud af de 10 klasser.

Det mest oplagte bud på en dansk topplacering er i kvindernes 49'er, hvor Danmark har hele tre både i verdenseliten, anført af de dobbelte europamestre Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fra Aarhus Sejlklub.

Mændenes 49'er har den seneste tid budt på et par ændrede besætninger. Tidligere OL-guldvinder Jonas Warrer sejler nu med Anders Thomsen, og trods kort tid sammen i båden bør de have rimelige muligheder for succes.

I finnjollen er OL-sølvvinder Jonas Høgh-Christensen tilbage på startlinjen. Han stiller op med kun få ugers træning i kroppen, herunder ganske få dage på vandet. Målet for hans VM-deltagelse er at hjælpe den danske OL-plads i hus.

Hvilke sejlere, der skal repræsentere Danmark i Rio, bliver afklaret via udtagelsessejladser i 2015-16.

/ritzau/

 

Dagens Gossip