Danske sejlere jagter OL-billetter ved VM

De næste 10 dage er Santander på den spanske nordkyst ramme om VM for de olympiske bådklasser. I runde tal vil VM-stævnet omfatte omkring 1000 både og 1500 sejlere fra 100 lande.

Selv om der er VM-medaljer i spil, så handler stævnet i lige så høj grad om, at 50 procent af alle nationspladser til OL i Rio i 2016 bliver uddelt. Og det er også OL-billetterne, der har højeste prioritet for de danske sejlere ved VM.

- Målet er at sikre mindst fire og gerne fem eller seks danske OL-pladser, siger Dansk Sejlunions sportschef, Thomas Jacobsen, i en pressemeddelelse.

På et senere tidspunkt er der nye chancer for at indløse OL-adgang, men det en klar fordel at få billetterne sikret så tidligt som muligt.

- VM i Santander er ubetinget vores vigtigste stævne siden OL i London - og før Rio. Det vil give ro i vores forberedelser at få flest mulige nationspladser i hus allerede nu, siger Thomas Jacobsen.

- Selvfølgelig skal vi også gå efter podiepladserne ved VM. Vi skal være tilfredse med én medalje. To vil være en bonus, siger han.

Danmark har i alt 33 sejlere med ved VM og er repræsenteret i 9 ud af de 10 klasser.

Det mest oplagte bud på en dansk topplacering er i kvindernes 49'er, hvor Danmark har hele tre både i verdenseliten, anført af de dobbelte europamestre Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fra Aarhus Sejlklub.

Mændenes 49'er har den seneste tid budt på et par ændrede besætninger. Tidligere OL-guldvinder Jonas Warrer sejler nu med Anders Thomsen, og trods kort tid sammen i båden bør de have rimelige muligheder for succes.

I finnjollen er OL-sølvvinder Jonas Høgh-Christensen tilbage på startlinjen. Han stiller op med kun få ugers træning i kroppen, herunder ganske få dage på vandet. Målet for hans VM-deltagelse er at hjælpe den danske OL-plads i hus.

Hvilke sejlere, der skal repræsentere Danmark i Rio, bliver afklaret via udtagelsessejladser i 2015-16.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip