Danske skibe dirigeres uden om supertyfon

Skrevet af admin

|

07/07/2014

Dagens topnyheder

Danske fragtskibe, der sejler i Stillehavet, kan forvente en turbulent nat på grund af en supertyfon, der mandag har kurs mod Japan.

Det oplyser Carsten Kofoed, leder af DMI's Maritime Service.

- Vi har kontakt med flere danske skibe i området, som har brug for vores service for at undgå skade på besætning, skibe og gods, siger han.

Tyfonen Neoguri er hen over weekenden vokset til en supertyfon og blæser nu med orkanstyrke. Det giver flere af skibene i den østasiatiske del af Stillehavet problemer, lyder det fra Carsten Kofoed.

- Vi forsøger at lægge en rute, der ikke kommer ind foran den rute, som tyfonen har, siger han og fortsætter:

- Det betyder, at skibene enten skal sejle den modsatte vej rundt om, eller at de i værste fald skal afvente, at tyfonen har passeret dem.

Over hele Stillehavet er der i øjeblikket 35 skibe fra flere af de større danske rederier, som DMI hjælper på rette vej. Carsten Kofoed nævner containerrederiet Maersk Line som et af dem.

- Alle vores kunder, der bevæger sig i Østasien, bliver påvirket af det her. Men i hvor stort et omfang, de bliver berørt, kommer an på, hvilken type rederi der er tale om, siger han og uddyber:

- Maersk Line sejler for eksempel med nogle meget skarpe ankomsttider, så de er specielt ramt af disse vejrforhold.

Supertyfonen vil ifølge DMI særligt påvirke den sydlige del af Japan og Ryukyuøerne, mens den ventes at aftage i styrke fra tirsdag morgen.

/ritzau/