Danske Skoleelever: Mobning er skolernes ansvar

Skrevet af admin

27/02/2015

Dagens topnyheder

Fredag fremlagde Venstre et udspil mod mobning, og dermed tager partiet hånd om et meget vigtigt problem, mener organisationen Danske Skoleelever.

Blandt andet lægger partiet op til, at elever i lovgivningen skal sikres mod mobning, hvilket de ikke er i dag. Og det får ros fra skoleleverne.

- Det er rigtig godt, at Venstre med udspillet lægger op til, at man skal lave lovgivning mod mobning, siger Miranda Dagsson, formand for Danske Skoleelever.

- Men det er skolen - og kun skolen - som man skal placere ansvaret hos, siger hun.

En del af Venstres udspil handler om, at forældre skal skæres i børnechecken, hvis deres børn mobber. Men det vil ifølge skoleeleverne ikke være en fornuftig måde at bekæmpe mobning, og det vil ikke få forældrene ind i kampen.

- Hvis man skal straffe forældrene, kan man hurtigt komme til at bruge meget tid på at sanktionere i stedet for at løse problemerne, siger Miranda Dagsson.

- Det er skammen over at høre, at ens barn har mobbet en anden elev, der vil gøre, at forældre skrider til handling, siger hun.

Forældrene skal inddrages, men det er skolerne, der i sidste ende skal sørge for at komme mobningen til livs, mener skoleeleverne.

For skolerne har en masse pædagogiske kompetencer, og derudover har de mulighed for at samle både de børn, der mobber, mobbeofrene og deres forældre.

Ifølge Miranda Dagsson er det vigtigt at tale om mobning, som er et tabubelagt emne. Derfor mener hun, at det er positivt, at Venstre vil udbrede kampagner mod mobning.

- Rigtig mange, der oplever mobning, er bange for at gå til læreren eller forældrene, fordi de føler sig som stikkere, eller de føler skam, forklarer Miranda Dagsson.

- Gennem kampagnerne kan man nedbryde tabuet omkring mobning og hjælpe eleverne til at sætte ord på, hvad der foregår.

/ritzau/