Danske speedwaystjerner skuffer i Cardiff

Skrevet af admin

12/07/2014

Mest læste i dag

De danske speedwaykørere kommer ikke til at se tilbage på lørdagens VM-grandprix i Cardiff med særlig stor glæde.

Selv om der var hele fire danskere til start, lykkedes det ikke for nogen af dem at få plads i finalen på Millennium Stadium, og i stedet måtte de se veteranen Greg Hancock løbe med sejren foran Tai Woffinden.

Både Michael Jepsen Jensen og triumfatoren fra Parken for to uger siden, Niels-Kristian Iversen, kvalificerede sig ellers i sikker stil til semifinalen, men formåede altså ikke at tage det sidste skridt og køre med om grandprix-sejren.

Reserven Jepsen Jensen lå ellers længe på andenpladsen i semifinalen, men blev overhalet på næstsidste omgang og sluttede sin deltagelse i det walisiske grandprix med at styrte.

Dermed blev Niels-Kristian Iversen på ny bedste dansker med i alt 12 point og øgede sit forspring i den samlede stilling til næstbedste dansker, Nicki Pedersen, til seks point.

Nicki Pedersen, der for 14 dage siden skuffede så voldsomt i Parken, kom ud for en ny nedtur, da han med otte point lige akkurat ikke kvalificerede sig til semifinalen i Cardiff.

Pedersen var tvunget til sejr i sit sidste heat og førte også klart i de første to omgange, men fynboen ramte et hul og måtte overlade førstepladsen til Darcy Ward.

Fjerde og sidste dansker i grandprixet, Kenneth Bjerre, var hurtigt ude af kampen om topplaceringerne. Bjerre blev sidst i sine tre første heat, og så hjalp det ikke meget, at han med to afsluttende andenpladser fik rettet lidt op på det sidste indtryk.

Tai Woffinden fører VM-serien med 90 point foran Hancock med 87. Darcy Ward er nummer tre med 75 point, mens Niels-Kristian Iversen er rykket en tand ned, så han nu er samlet nummer fire med 74 point.

/ritzau/