Danske speedwaystjerner skuffer i Cardiff

De danske speedwaykørere kommer ikke til at se tilbage på lørdagens VM-grandprix i Cardiff med særlig stor glæde.

Selv om der var hele fire danskere til start, lykkedes det ikke for nogen af dem at få plads i finalen på Millennium Stadium, og i stedet måtte de se veteranen Greg Hancock løbe med sejren foran Tai Woffinden.

Både Michael Jepsen Jensen og triumfatoren fra Parken for to uger siden, Niels-Kristian Iversen, kvalificerede sig ellers i sikker stil til semifinalen, men formåede altså ikke at tage det sidste skridt og køre med om grandprix-sejren.

Reserven Jepsen Jensen lå ellers længe på andenpladsen i semifinalen, men blev overhalet på næstsidste omgang og sluttede sin deltagelse i det walisiske grandprix med at styrte.

Dermed blev Niels-Kristian Iversen på ny bedste dansker med i alt 12 point og øgede sit forspring i den samlede stilling til næstbedste dansker, Nicki Pedersen, til seks point.

Nicki Pedersen, der for 14 dage siden skuffede så voldsomt i Parken, kom ud for en ny nedtur, da han med otte point lige akkurat ikke kvalificerede sig til semifinalen i Cardiff.

Pedersen var tvunget til sejr i sit sidste heat og førte også klart i de første to omgange, men fynboen ramte et hul og måtte overlade førstepladsen til Darcy Ward.

Fjerde og sidste dansker i grandprixet, Kenneth Bjerre, var hurtigt ude af kampen om topplaceringerne. Bjerre blev sidst i sine tre første heat, og så hjalp det ikke meget, at han med to afsluttende andenpladser fik rettet lidt op på det sidste indtryk.

Tai Woffinden fører VM-serien med 90 point foran Hancock med 87. Darcy Ward er nummer tre med 75 point, mens Niels-Kristian Iversen er rykket en tand ned, så han nu er samlet nummer fire med 74 point.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip