Danske Spil overså matchfixing-signaler

Det fik ikke alarmklokkerne til at ringe hos det danske spilselskab Danske Spil, da der i juni 2013 blev spillet store beløb på to Varde-nederlag i 2. division.

Ifølge Politiken blev der spillet for mindst 55.000 kroner på hver af de to Varde-nederlag, hvilket er en afvigelse fra normale spilmønstre.

Det burde Danske Spils overvågningssystem have opfanget, mener Jesper Frigast Larsen, der er leder af Danmarks Idrætsforbunds matchfixingsekretariat.

- Det er problematisk, fordi den her overvågning er et afgørende redskab for, at vi kan få kendskab til mulige sager om matchfixing. Mistænkelige spilmønstre er matchfixingens dopingprøver, siger han til Politiken.

Danske Spil har ikke villet kommentere på sagen, men har kortfattet svaret mere generelt på emnet.

- Vi bliver hele tiden klogere – og systemerne bliver bedre, lyder det fra kommunikationschef Thomas Rørsig.

Matchfixingsekretariatet under Danmarks Idrætsforbund har besluttet at undersøge uregelmæssighederne fra de to Varde-kampe.

Lørdag 8. juni mødte skulle Varde besejre Ringkøbing for at bevare håbet om ikke at rykke ned, men holdet tabte 1-4.

En lille uge senere tabte Varde igen med 0-6 til Middelfart.

Ifølge fire af Politikens kilder fra Varde-egnen er det to spillere fra den daværende Varde-trup samt en person uden for fodboldsporten, der har spillet på de pågældende kampe.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip