Danske spillefugle tror på valg 9. juni

Rundt om i landet spekuleres der i, hvornår det kommende folketingsvalg bliver afholdt. Kun statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kender den eksakte dato, men det afholder ikke danskerne fra at komme med deres egne bud på valgdatoen.

Flest danskere tror, at folketingsvalget bliver afholdt 9. juni. Det viser tal fra Danske Spil, der tilbyder de danske gamblere at sætte penge på, hvornår danskerne skal i stemmeboksen.

- For en måned siden spillede de fleste på, at valget ville blive udskudt længst muligt til september, men den seneste tid har spilinteressen samlet sig om juni måned, siger Søren Augustesen, der er oddssætter hos Danske Spil, i en pressemeddelelse.

Søren Augustesen oplyser til Ritzau, at danskerne indtil videre i alt har spillet for næsten 100.000 kroner på, hvornår valget falder. Omkring 20 procent af de indsatser er blevet sat på 9. juni som datoen, hvor stemmeurnerne skal fyldes.

Et valg 9. juni vil betyde, at Helle Thorning-Schmidt (S) skal udskrive valget omkring midten af maj, da der afsættes cirka tre uger til at føre valgkamp.

- Socialdemokraterne har fået medvind i de seneste meningsmålinger og derudover brugt påsken på at udrulle endnu en stor reklamekampagne. Så noget tyder på, at valget godt kunne være lige på trapperne, siger Søren Augustesen.

Hvis valget bliver afholdt 9. juni kan de, der har spillet penge på netop den dato, se frem til at få sine penge ottedoblet tilbage. Det højeste odds findes i juli, hvor man kan få pengene 400 gange igen, hvis statsministeren udskriver valg.

Danske Spil tror i øvrigt, at traditionen med at afholde valg om tirsdagen fortsætter. I hvert fald kan man få pengene hele fire gange igen, hvis valgdagen ligger på alt andet end en tirsdag.

Folketingsvalget skal senest være afholdt mandag 14. september.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip