Danske sygeplejersker vil bekæmpe ebola i Vestafrika

Det vil formentligt ikke blive noget problem at finde danske sygeplejersker, som vil være parate til at tage af sted til Vestafrika for at bekæmpe ebola-epidemien.

Sådan lyder det fra sygeplejerskernes fagforening Dansk Sygeplejeråd, der bakker op om regeringens beslutning om at øge indsatsen og blandt andet udsende 25 danske læger og sygeplejersker til Vestafrika.

- Vi ved, at der er en del erfarne sygeplejersker, som vil være klar til at tage af sted. Vi har løbende fået henvendelser fra sygeplejersker, som er interesserede, siger Dorte Steenberg, næstformand i Dansk Sygeplejeråd.

- Der er ingen tvivl om, at de danske sygeplejersker kan være med til at gøre en forskel i kampen mod ebola, tilføjer hun.

Og trods smittefaren er sygeplejerskernes fagforening tryg ved at sende dem af sted.

- De sygeplejersker, der udsendes, er blandt landets mest erfarne på området. De er topprofessionelle og har et utroligt højt fagligt niveau, siger Dorte Steenberg.

Situationen i de ebola-ramte lande i Vestafrika er nu så alvorlig, at den danske regering vil øge bidraget til bekæmpelsen af den smitsomme sygdom med 115 millioner kroner. Dermed kommer det danske bidrag op på i alt 190 millioner kroner.

Pengene skal blandt andet gå til at sende danske læger og sygeplejersker til Vestafrika - et team på 25 sundhedsarbejdere i alt, oplyser Statsministeriet.

Hos Dansk Sygeplejeråd skal man allerede i gang med forberedelserne. Ifølge Dorte Steenberg vil der i den kommende tid pågå forhandlinger mellem staten og Dansk Sygeplejeråd om løn- og ansættelsesvilkår for de sygeplejersker, der skal udsendes.

- Det er helt normal kutyme, og jeg er sikker på, at vi når til enighed ret hurtigt, siger hun.

Via forsvaret udsendes danske sygeplejersker løbende til forskellige missioner i verden.

Ebola-katastrofens omfang i Vestafrika bliver ved med at vokse. Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO er dødstallet onsdag opgjort til mindst 4877, mens 9936 mennesker er blevet smittet med virussen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip