Danske tatovører siger ja til ulovlige tatoveringer

Skrevet af Michael Lauritsen

|

13/09/2013

Dagens topnyheder

Hvis du går og drømmer om lidt blæk i ansigtet eller på halsen, så er det bare med at komme i gang. For, selvom den slags tatoveringer er ulovlige at lave i Danmark, så står et flertal af tatovørerne klar til at udføre dem alligevel.

Det viser en rundringning foretaget af avisen MetroXpress.

Ud af 50 autoriserede tatovører landet over svarede 34 ja til at lave tatoveringer på halsen. 15 af dem var klar til at tatovere i ansigtet.

LÆS OGSÅ: Vi elsker ulovlige tatoveringer

- Det er utroligt problematisk. Politiet og myndighederne gør absolut intet ved det, siger overlæge på Bispebjerg Hospital, Jørgen Serup, til MetroXpress.

Han hensiver til en konkret sag, hvor bøden for en ansigtstatovering lå på 1000 kroner. Formentlig mindre, end hvad tatovøren tjente på den pågældende tatovering.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

En af dem, der bevidst bryder loven og ikke er bange for at indrømme det, er formand for Dansk Tatovør Laug, Lars Christensen.

- Hvis det er kunder, jeg kender, og som har tatoveringer i forvejen, så har jeg ingen problemer med at lave dem. Ellers får de dem jo bare lavet i et baglokale med ulovlige farver og en nål, der er brugt tre gange, siger han. 

LÆS OGSÅ: Farlig tattoo-trend: Unge skamferer hinanden

Men på trods af det høje antal af tatovører, der ikke har noget problem med at overtræde loven, har politiet ingen planer om at gribe ind.

- Det giver ingen mening at føre tilsyn. Vi tager alle lovbrud alvorligt, men der skal være en mening med galskaben, siger vicepolitikommissær ved Københavns Politi, Martin Kajberg.