Danske turister fanget i fransk møgvejr

Voldsomme regnmængder, der har kostet mindst 12 mennesker livet i det sydøstlige Frankrig, rammer en række danske turister, der på grund af uvejret har været fanget i lufthavnen i Nice.

Nyhedsbureauet AFP beretter, at op mod 500 turister, hvoraf "størstedelen" er briter og danskere, sidder fast i lufthavnen, da deres afgange er blevet aflyst på grund af regnen.

På lufthavnens hjemmeside kan man se, at der lørdag aften blev aflyst en afgang til København med flyselskabet Norwegian. Det skulle være fløjet klokken 21.50.

Tidlige afgange til blandt andet Amsterdam og München er også aflyst søndag morgen, mens det umiddelbart ser ud til, at dagens første fly med København som destination letter som lovet. Afgangen er sat til klokken 10.00.

Lufthavnen opfordrer dog passagerer til at holde sig opdateret på hjemmesiden og hos det flyselskab, de rejser med.

Også SAS har direkte flyvninger mellem den franske by og den danske hovedstad.

De store mængder nedbør ved den franske riviera har blandt andet fået floden La Brague til at gå over sine bredder, hvilket har sendt farlige bølger gennem gaderne.

Det franske jernbaneselskab SNCF oplyser, at flere tog med hundredvis af passagerer om bord af sikkerhedsmæssige årsager har måttet bremse op og holde stille midt på deres rute.

En repræsentant for brandvæsnet har desuden fortalt til AFP, at nogle personer er fanget på taget af deres campingvogne, hvor de er søgt i sikkerhed for oversvømmelserne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip