Danske turister må afbryde ferien i Sharm el-Sheik

Ferien får en brat afslutning for en del danske turister, som i øjeblikket opholder sig i det egyptiske feriested Sharm el-Sheikh.

Rejseselskabet Star Tour sender omkring 200 danske turister hjem fra Sharm el-Sheikh, efter at Udenrigsministeriet mandag har skærpet rejsevejledningen til Egypten.

Samtidig stopper Star Tour øjeblikkeligt salget af rejser til Sharm el-Sheikh, oplyser selskabets salgsdirektør, Stig Elling.

- Senest torsdag vil alle gæsterne være hjemme i Danmark. Vi sender vores gæster hjem i god ro og orden, siger Stig Elling.

For en del af gæsternes vedkommende bliver ferien afbrudt i utide, men der vil være erstatning at hente for de pågældende, oplyser Stig Elling.

Det samme gælder for de omkring 1100 danskere, som skulle have været på ferie til Sharm el-Sheikh med Star Tour i den kommende tid.

- De kunder, som skulle have været af sted til Sharm el-Sheik i den kommende tid, vil få tilbudt en anden rejse eller pengene tilbage. Alle holdes skadesløse.

- De gæster, der eventuelt får afkortet ferien, vil naturligvis også få penge tilbage for de dage, de ikke nåede på feriemålet, siger Stig Elling.

Udenrigsministeriet fraråder nu ikke-nødvendige rejser til hele det sydlige Sinai, herunder det populære turistområde Sharm el-Sheikh.

Livet ved poolen og på stranden kan dog fortsætte ufortrødent for de omkring 300 danskere, der befinder sig med Star Tour på et andet af de store rejsemål i Egypten, Hurghada.

- Så længe Udenrigsministeriets rejsevejledninger er, som den er nu, så gennemfører vi alle rejser til Hurghada, siger Stig Elling.

Rejseselskabet Apollo oplyser til Ritzau, at selskabet ikke har gæster i Sharm el-Sheikh i øjeblikket, mens selskabet har omkring 400 danske kunder i Hurghada. De kan fortsætte ferien - dog uden planlagte udflugter til Sinai-halvøen.

Udenrigsministeriets beslutning om at indskærpe rejsevejledningen til Sinai-halvøen sker efter, at Tysklands udenrigsministerium for nylig udsendte en advarsel om at rejse til badedestinationer på halvøen.

Det sker efter et bombeangreb mod en turistbus, der kørte koreanske turister rundt på Sinai-halvøen. Flere koreanske turister sammen med bussens egyptiske chauffør blev dræbt ved attentatet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip