Danske virksomheder afviser Venstres udlændingekurs

Det er en rigtig dårlig idé at stille skærpede krav til indvandrergrupper fra bestemte lande, der ønsker at arbejde i Danmark.

Det siger de tre danske milliardvirksomheder Bestseller, Grundfos og Arla i forbindelse med, at Venstre fredag ventes at præsentere et nyt udlændingeudspil, skriver Børsen.

Ifølge et internt arbejdsdokument, som er blevet lækket til pressen, mener partiet, at det skal være lettere at arbejde i Danmark, hvis man er fra USA, Canada eller Israel end fra eksempelvis Kina, Indien eller Pakistan.

- Det er klart, at den danske stat ikke skal lægge forhindringer i vejen for, at vi kan få de dygtigste medarbejdere hertil. Det er dem, vi går efter, og vi ser ikke på, hvor de kommer fra, siger Arlas koncerndirektør, Jais Valeur, til Børsen.

I dag kan udlændinge komme til Danmark, hvis de har fået et job med en løn på 375.000 kroner årligt.

Men ifølge V-oplægget kan borgere fra blandt andet USA og Israel nøjes med at have et job på hånden i Danmark til 200.000 kroner om året for at komme ind på arbejdsmarkedet på lempeligere vilkår.

For andre lande skal grænsen ligge på 400.000 kroner om året, skriver Børsen.

Men den tankegang bør Venstre altså forlade, lyder det fra Bestseller.

- Vi lever af talent. Og det er helt underordnet, hvilken religion, nationalitet, farve og så videre sådanne talenter har, siger kommunikationsdirektør Mogens Werge til Børsen.

Hos Grundfos glæder man sig over, at arbejdsdokumentet ikke nødvendigvis er identisk med Venstres endelige udspil.

- I vores verden er der brug for alle, og der skal naturligvis være lige muligheder for alle, der vil gøre en indsats, siger kommunikationsdirektør Kim Nøhr Skibsted.

I Venstre understreger retsordfører Karsten Lauritzen, der er medforfatter til det lækkede oplæg, overfor Børsen, at Venstres udspil samlet set vil gavne dansk erhvervsliv

/ritzau/

 

Dagens Gossip