Danske virksomheder er afhængig af udenlandsk arbejdskraft

Danske virksomheder er afhængig af udenlandsk arbejdskraft. Ifølge erhvervsorganisationen Dansk Industri (DI) arbejder der i dag, hvad der svarer til 123.000 fuldtidsansatte udlændinge i Danmark.

Næsten halvdelen af DI’s medlemsvirksomheder har udenlandske medarbejdere ansat. Mange virksomheder kunne slet ikke drive deres forretning uden udenlandske medarbejdere, og derfor skal vi tage godt imod dem i Danmark.

Det er budskabet fra DI’s administrerende direktør, Karsten Dybvad, på DI Topmødet 2014.

- For mange danske virksomheder er adgangen til udenlandske medarbejdere afgørende for deres eksistens i Danmark.

- Hvis ikke virksomhederne har mulighed for at hyre udenlandske medarbejdere, så risikerer vi, at vigtige ordrer, vækst og velstand glider ud mellem fingrene på os, siger Karsten Dybvad.

Ledigheden er nu på samme niveau som i 2006, hvor dansk økonomi buldrede af sted. Og alle prognoser viser, at den vil falde yderligere de kommende år.

- Vores virksomheder har allerede i dag brug for flere dygtige medarbejdere. Men hvis det opsving, som vi ser forude, omsider bider sig fast, så kommer vi til at stå med en alvorlig mangel på medarbejdere. Vi får brug for alle, der kan bidrage - både danskere og flere udlændinge, siger Karsten Dybvad.

Ledigheden blandt eksempelvis smede, svejsere og værktøjsmagere er i dag så lav, at danske virksomheder har svært ved at besætte ledige stillinger.

- Politikerne kan yde et helt centralt bidrag til virksomhedernes konkurrenceevne ved give danske virksomheder muligheden for at ansætte de rigtige medarbejdere fra hele verden, før konkurrenterne i Tyskland, Sverige eller USA gør det, siger Karsten Dybvad.

DI foreslår derfor, at politikerne sænker indkomstgrænsen for at få arbejdstilladelse i Danmark fra 375.000 til 325.000 om året. Det vil ifølge DI sikre, at virksomhederne kan få de faglærte kompetencer, de mangle.

/ritzau/

 

Dagens Gossip