Dansker anklaget for krænkelser i New York

* 27. juni bliver en dansk pædagogstuderende anholdt i New York, hvor han er i praktik i en børnehave.

* Han er anklaget for i 15 tilfælde at have krænket børnehavebørn i fire-fem års alderen. Han skulle blandt andet have fået børnene til at berøre sit skridt uden på bukserne.

* Anmeldelsen kom fra en kollega, som i første omgang gik til skolens ledelse. Det fik skolen til at sætte gang i en undersøgelse, hvor den 22-årige blev overvåget, uden han vidste det.

* Skolen fandt, at der ikke var hold i anklagerne, og kollegaen blev senere fyret. Hun gik efterfølgende til politiet, som valgte at anholde danskeren.

* Danskeren fik ved anholdelsen ikke at vide, at han kunne kontakte det danske konsulat, og politiet kontaktede heller ikke konsulatet.

* Kollegaen er siden rejst på ferie til Grækenland, før politiet fik afhørt hende nærmere. Hun ventes først tilbage i New York til september.

* Ifølge politiet har danskeren tilstået krænkelserne under en afhøring, men det giver hans forsvarer Jane Fisher-Byrialsen ikke meget for. Hun har set videoafhøringen, og hun mener, at han er blevet presset til at komme med en falsk tilståelse.

* 8. juli blev han løsladt mod en kaution på 2,2 millioner kroner.

* Samtidig bestemte dommeren, at han skal blive på Manhattan, at han skal gå med fodlænke og at han ikke må komme nærmere end 60 meter på en skole eller en legeplads. Det blev senere sat ned til seks meter, da det ellers nærmest ville være umuligt for ham at bevæge sig omkring.

* Hans forsvarer har hyret privatdetektiver og eksperter i falske tilståelser for at hjælpe sin klient.

* Torsdag er der nyt retsmøde i sagen, men den 22-årige kan leve i uvished i lang tid. Anklagemyndigheden har til 27. december til at afgøre, om der skal rejses tiltale eller ej.

/ritzau/

 

Dagens Gossip