Dansker bag pirat-advarsler til hele verden

Det danske efterretningsfirma Risk Intelligence med hovedsæde i Vedbæk skal advare op mod halvdelen af skibene i verdens handelsflåde mod trusler som pirateri, overfald og røverier på alle verdenshave.

Firmaet med administrerende direktør Hans Tino Hansen har indgået et strategisk samarbejde med verdens førende firma indenfor skibspositionssystemer, det London-baserede Pole Star med kontorer over hele verden.

Pole Star leverer i forvejen en række oplysninger om eksempelvis vejrforhold, sikkerhed og skibes positioner til den maritime sektor over hele verden. I det strategiske samarbejde slår de to firmaer deres ekspertiser sammen.

- Vi kommer med vurderinger af sikkerhedsrisikoen for handelsskibene på havene, og ved at fusionere vores efterretninger med de ydelser, som Pole Star leverer, får handelsflåden og rederierne et unikt redskab at agere ud fra, siger Hans Tino Hansen til Ritzau.

På verdensplan følger Risk Intelligence trusselsbilledet for handelsflåden døgnet rundt. Det arbejde udføres af 15 analytikere verden over. Oplysningerne lægges ind i en database, MaRisk, som rederier har adgang til.

- Det betyder eksempelvis, at de kan se hvor der har været forsøg på eller piratangreb eller røveriske overfald mod skibe i forhold til deres egne positioner, siger Hans Tino Hansen.

Risk Intelligence leverer i forvejen trusselsefterretninger til nogle af verdens største rederier. Firmaet dækker i dag 12 procent af verdensflåden.

Samarbejdet med Pole Star gør, at det danske firma vil skulle levere efterretninger til op mod halvdelen af verdens handelsflåde.

Direktør Hans Tino Hansen grundlagde sit firma i 2001, og Risk Intelligence har siden vokset sig til en betydelig spiller i efterretninger om farerne på verdenshavene.

Især er firmaet i offentligheden kendt for sin specialiserede viden om pirateriet ved Afrikas kyster, der er en stor trussel mod handelsflåden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip