Dansker bliver topchef i Adidas

Danskeren Kasper Rørsted, der kommer fra en stilling som topchef i tyske Henkel, bliver ny topchef hos Adidas. Det oplyser Adidas i en pressemeddelelse.

Kasper Rørsted erstatter Herbert Hainer, der har været administrerende direktør siden 2001.

- Kasper Rørsted er den perfekte kandidat til at efterfølge Herbert Hainer. Han har stor international ledelseserfaring, skriver Igor Landau, bestyrelsesformand i Adidas.

Kasper Rørsted er 53 år gammel og har erfaring fra selskaber som softwaregiganten Oracle og computerselskaberne Compaq og Hewlett-Packard.

De seneste otte år har han været administrerende direktør for Henkel, der producerer alt fra skønhedsprodukter til lim. Nogle af Henkels mest kendte produkter er Purex og Schwarzkopf.

Under Kasper Rørsted er Henkels omsætning vokset fra 14,1 milliarder euro til 16,4 milliarder euro.

Derudover er han bestyrelsesmedlem hos blandt andet Danfoss' og Carlsbergs ærkerival, det globale bryggeri Anheuser-Busch InBev.

- Kasper Rørsted er en passioneret løber, skiløber og fodboldfan. Derfor er jeg overbevist om, at han sammen med resten af topledelsen i Adidas vil kunne fortsætte selskabernes vækststrategi og lede selskabet mod nye succeser, skriver Igor Landau.

Kasper Rørsted starter som administrerende direktør 1. oktober og indtræder i bestyrelsen 1. august.

Adidas er en af verdens største mode- og sportstøjproducenter med en omsætning i 2014 på 14,5 milliarder euro. Selskabet har over 53.000 ansatte.

Det er gået markant frem for Adidas i 2015, da selskabet i årets første ni måneder omsatte for 12,7 milliarder euro, en stigning på 17 procent.

Adidas, der nu er allemandseje med sit sports- og fritidstøj, blev skabt i 1949 af Adolf "Adi" Dassler, da han brød med sin bror Rudi, der senere skabte Puma.

Kasper Rørsted er født i Aarhus og er uddannet ved International Business School i København og Harvard Business School.

Det fremgår ikke, hvilken løn Kasper Rørsted vil få i Adidas. I Henkel modtog han samlet i 2014 6,9 millioner euro, der svarer til 51,5 millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip