Dansker dræbt under bombeangreb i Kabul

Skrevet af admin

18/01/2014

Mest læste i dag

En dansk statsborger er blandt de dræbte ved fredagens bombeangreb i Afghanistans hovedstad, Kabul. Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice til Ritzau.

Den dræbte befandt sig i Kabul som medarbejder ved EU's politimission - EUPOL.

De pårørende er underrettet, oplyser Borgerservice, som ikke ønsker at oplyse køn eller alder på den dræbte.

Tidligt lørdag morgen er Den Fælles Udenrigstjeneste i Bruxelles endnu ikke klar til at udtale sig om fredagens hændelse.

- Vi er ved at undersøge sagen, men kan endnu ikke oplyse identiteten på den dræbte, siger pressetalsmand Maja Kocijancic til Ritzau.

Mindst 14 - langt hovedparten udlændinge - blev dræbt, da Taliban-oprørere angreb den libanesiske restaurant Taverna du Liban. Et spisested, der ifølge de internationale nyhedsbureauer er populært blandt udlændinge.

Restauranten ligger i en af Kabuls velhaverkvarterer og i nærheden af blandt andet den danske ambassade i byen.

Angrebet fandt sted ved 19:30-tiden. En oprører sprængte sig selv i luften uden for den tungt bevogtede restaurant, og derefter lykkedes det to bevæbnede mænd at trænge ind i lokalet, hvor de åbnede ild mod både personale og gæster.

Blandt de mange omkomne er Den Internationale Valutafonds repræsentant i Afghanistan samt fire FN-medarbejdere. Også restaurantens ejer blev slået ihjel i et forsøg på at afværge angrebet.

De tre Taliban-oprørere blev alle dræbt under aktionen.

Adskillige politifolk fra EU-landene har siden 2007 været udsendt til Afghanistan under EUPOL-missionen, der støtter og oplærer det afghanske politi. Der er omkring 400 udsendte medarbejdere fra 23 EU-lande.

/ritzau/