Dansker efterforskes for fire drab i Spanien

En familie bestående af to små børn samt en mand og en kvinde blev mandag fundet dræbt i en lejlighed i Gibraltar. Blandt ofrene var en fireårig pige, som ifølge netmediet Spanienidag.es har dansk statsborgerskab.

Talsmand for politiet i Gibraltar Richard Ullger kan ikke bekræfte forlydender om, at pigen har en dansk far, som nu er involveret i politiets efterforskning:

- Jeg kan hverken be- eller afkræfte, at der er en dansk person involveret. Og jeg kan godt fortælle dig hvorfor. Vi leder stadig efter familiemedlemmer, som vi skal videregive de sørgelige nyheder til. Derfor kan vi ikke give nogen detaljer endnu, siger han.

Ifølge Richard Ullger er der fredag, fire dage efter det firedobbelte drab, endnu ingen mistænkte.

Udenrigsministeriet har fredag eftermiddag ikke nogen oplysninger om sagen, men er i kontakt med den danske ambassade i London, der dækker Gibraltar, og som er i gang med at undersøge sagen.

Gibraltar hører under Storbritannien og ligger på den spanske sydkyst.

Talsmanden Richard Ullger kan heller ikke bekræfte, at den fireårige pige er dansk statsborger. Derimod fortæller han, at hun er spanier, men at det er muligt, at hun har dobbelt statsborgerskab.

- Pressen skriver, at en dansk mand er far til barnet. Jeg kan kun sige, at den fireåriges far kommer til Gibraltar i dag (fredag, red.) for at identificere datteren, siger Richard Ullger.

Pigens mor, en cubansk kvinde med spansk statsborgerskab var også dræbt. Hun var angiveligt den danske mands ekspartner.

Derudover blev kvindens nye kæreste, en 31-årig brite fra Liverpool, og deres seks uger gamle baby fundet dræbt.

Ifølge Spanienidag.es' oplysninger kigger politiet også på den 31-årige brite i forbindelse med efterforskningen. Netmediet Liverpool Echo skriver, at én teori er, at briten dræbte de tre familiemedlemmer, før han tog livet af sig selv.

Familien blev fundet mandag formiddag i en lejlighed på gaden Boschettis Steps, efter at naboer havde alarmeret politiet om, at de havde hørt "voldsom larm fra lejligheden".

Da politiet kom ind, viste det sig ifølge Spanienidag.es, at kvinden og de to børn havde fået skåret halsen over. Den 31-årige mand var dræbt af knivstik forskellige steder på kroppen.

Over for Ritzau vil politiet ikke bekræfte dette, da man endnu venter på retsmedicinernes vurderinger. Men hændelsen var meget alvorlig, siger han.

- Den er blevet beskrevet som meget blodig og foruroligende. De skader, vi har set på ofrene, er alvorlige og forfærdelige på mange måder, siger Richard Ullger.

Netop nu arbejder politiet på at få identificeret alle ligene, hvilket tager tid, da familiens pårørende befinder sig i Spanien og Storbritannien.

Den dræbte familie var ifølge talsmanden ikke indbyggere i Gibraltar, men hvor længe de havde befundet sig på det britiske territorium, kan han ikke oplyse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip