Dansker er renset for mistanke i international cybersag

En dansk mand i 20'erne kan ånde lettet op, efter at han i månedsvis har været sigtet for at spille en rolle i det af politiet formodede cyberkriminelle forum Darkode.

Midt- og Vestsjællands Politi har siden sommer haft rejst sigtelse mod manden, men den er nu opgivet.

- Anklageren har meddelt mig, at man har besluttet at opgive påtale i sagen på grund af bevisets stilling, fortæller efterforskningsleder Niels Kristoffersen torsdag til Ritzau.

At man opgiver påtalen er i denne sammenhæng et udtryk for, at anklagemyndigheden har vurderet bevismaterialet i sagen til at være for tyndt til, at manden kan blive dømt i retten. Manden må derfor opfattes som uskyldig.

Midt- og Vestsjællands Politi har hele vejen gennem sagen holdt skjult, hvad manden har været sigtet for af hensyn til efterforskningen. Det er kun kommet frem, at der har været tale om en sigtelse efter straffelovens paragraf 263, stk. 3.

Den drejer sig bland andet om hacking under særligt skærpende omstændigheder.

Da danskeren blev anholdt og sigtet tilbage i juli, skete det som led i en internationalt koordineret politiaktion i regi af det amerikanske forbundspoliti, FBI, og det europæiske politisamarbejde, Europol.

70 personer i 20 lande blev anholdt, og der blev foretaget dusinvis af ransagninger og beslaglæggelse af store mængder computerudstyr.

Niels Kristoffersen understreger over for Ritzau, at opgivelsen af den danske sag ikke betyder noget for de sager, som verserer i andre lande. Og netop på grund af de andre landes sager er han fortsat tilbageholdende med oplysninger om den opgivne sigtelse.

- Jeg kan ikke komme nærmere ind på indholdet af sigtelsen, da det vil kunne forstyrre efterforskningen i de andre landes sager, lyder det fra Niels Kristoffersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip