Dansker havde billet til styrtet rumfartøj: Som en kniv i hjertet

- Det er dybt, dybt tragisk. Det er som at få en kniv i hjertet.

Sådan lyder det fra den danske finansmand og rumentusiast Per Wimmer, der har booket billet til rumfartøjet SpaceShipTwo, som fredag er styrtet ned i en ørken i USA.

En pilot er død i ulykken, mens den anden pilot, der skød sig ud af sig ud af rumfartøjet i en faldskærm, er alvorligt såret.

Per Wimmer har købt sig til at blive såkaldt "founder astronaut", hvilket betyder, at han vil være en af de første privatpersoner til at komme ud i rummet med SpaceShipTwo, hvis det en dag bliver en realitet.

- Vi har endnu ikke hørt nogle navne, men jeg kender en del af testpiloterne derovre, så det er dybt tragisk, siger Per Wimmer, der desuden er personlig ven af den britiske iværksætter Richard Branson, som er manden bag rumprojektet.

- Jeg ved, at det her projekt ligger meget tæt på Richards hjerte, så der er ingen tvivl om, at han er meget ked af det, siger Per Wimmer til Ritzau.

Per Wimmer fortæller, at testprogrammet af SpaceShipTwo var inde i en afgørende fase. Og selvom ulykken sætter Richard Bransons rumprojekt tilbage, så tror Per Wimmer på ingen måde, at det kan få ham til at stoppe projektet.

- Jeg er sikker på, at den testpilot, som er død i dag, ville ønske, at vi fortsætter programmet.

- Vi ved, at det kan være et farligt job at være astronaut, men vi har alle sammen den holdning, at nogle gange er der omkostninger ved at være pioner og skubbe grænserne længere ud for menneskeheden, siger Per Wimmer.

- Det har nogle omkostninger, og det er vi bevidste om, siger han.

Per Wimmers egen drøm om at komme i rummet lever også videre. Ud over billetten til SpaceShipTwo har han billet til to andre rumprojekter, og han vurderer nu, at et af de to andre projekter vil nå rummet tidligere end SpaceShipTwo.

- Det at udleve sine drømme er mit mellemnavn. Intet ændrer sig for mig, siger Per Wimmer.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip