Dansker i New York: Ingen panikstemning efter snestormen

Dagen efter den forventede "super-snestorm" i det nordøstlige USA er roen igen faldet over især storbyen New York.

Det fortæller den danske studerende Niels Fibæk-Jensen, der bor i New York.

Han har ikke oplevet den panik- og hamstrings-stemning, som der ellers var lagt op til, da der mandag blev erklæret udkørselsforbud i byen, metroen blev lukket, og flere flyafgange blev aflyst.

- I går aftes var jeg på vej igennem en park, hvor folk gik og hyggede sig i sneen og lavede sneengle. Det virker mest til, at folk har hygget sig med at have en ekstra fridag.

- Jeg var også ude og købe ind i går eftermiddags, og det har slet ikke været kaotisk. Jeg kan i hvert fald ikke nikke genkendende til nogen panikstemning, siger Niels Fibæk-Jensen.

Mandag blev der varslet op til 90 centimeter sne flere steder på østkysten, men ifølge Niels Fibæk-Jensen ser meteorologernes prognoser ikke ud til at holde helt stik.

- Det har sneet, og det var værst i går eftermiddags, men her til formiddag sner det kun meget let. Jeg vil skyde på, at der samlet set ligger 30 centimeter sne, og det blæser heller ikke ret meget mere, fortæller han.

Det udkørselsforbud, som trådte i kraft mandag aften, ser også ud til at være ophørt, fortæller Niels Fibæk-Jensen.

- Der kører enkelte biler rundt på vejene, men det er slet ikke noget i forhold til, hvordan det ville se ud på en almindelig hverdag. Fortovene er ryddet for sne, mens der kun er ryddet et spor på vejen.

- Der går heller ikke særlig mange mennesker på gaden, og stemningen bærer virkelig præg af, at folk har fri, siger Niels Fibæk-Jensen, der ikke tror, at snefaldet i New York havde udløst en fridag i Danmark.

I 2012 oplevede New York senest en voldsom snestorm, da superstormen Sandy kom forbi og tog over 200 menneskeliv med sig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip