Dansker i sneramte New York: Folk tømmer butikshylderne

Indbyggerne i New York er i fuld gang med at væbne sig til en stor snestorm, der natten til tirsdag dansk tid så småt har ramt den amerikanske østkyst.

Danskeren Karina Lopez, der er bosat på Long Island i storbyen, fortæller, at hun tager den varslede storm med ro, mens andre bereder sig på det værste.

- Man kan se det i supermarkederne, hvor nogle folk går fuldstændig i panik og køber ind som i gærkrisen (i 1998 i Danmark, red.) og tømmer hylderne, siger Karina Lopez.

- De tror ikke, at de kommer uden for en dør den næste uge minimum. Men jeg gider ikke at panikke over det, fortsætter hun.

Fra sit hjem kan hun gennem vinduerne se et lag af omkring 20 til 30 centimeter sne, der allerede har lagt sig. Da Ritzau taler med hende klokken 02 dansk tid, falder der dog ingen fnug fra himlen.

- Når man lige kigger udenfor, så blæser det ret kraftigt. Det er ikke, fordi det sner lige nu, men der kommer nogle kraftige vindstød, der får det til at fyge, fortæller Karina Lopez.

Hendes datter fik mandag to timer tidligere fri og skal tirsdag ikke møde i skole på grund af snestormen, som har fået navnet Juno.

Det voldsomme vejr har også fået konsekvenser for danskeren Nana Fischer, som skulle være fløjet tilbage til Danmark fra New York mandag. Hendes fly blev aflyst.

- I eftermiddags talte jeg med flyselskabet, og jeg fik at vide, at jeg skal med et fly klokken 21.30 lokal tid tirsdag, så der regner man i hvert fald med, at flyene kan lette igen, siger Nana Fischer fra en lejlighed i New York-bydelen Brooklyn.

Her er hun indlogeret hos en veninde, der har boet i byen i halvandet år.

- Herfra kan man se Manhattan, men tidligere i dag sneede det så meget, at man ikke kunne se den ikoniske skyline som normalt. Det har min veninde ikke oplevet før, så man kunne godt mærke, at det var voldsomt vejr.

- Folk virker ikke skræmt, men de virker forberedt på, at der kommer slemt vejr. Det bliver taget alvorligt, og der tages en række forholdsregler, fortæller Nana Fischer.

Snestormen ventes at påvirke 60 millioner amerikanere på tværs af flere delstater.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip