Dansker om golftriumf: Troede jeg dystede om andenplads

Skrevet af admin

|

25/11/2013

Dagens topnyheder

Vinderen af South African Open Championship, danske Morten Ørum Madsen, havde indstillet sig på, at han blot skulle kæmpe om andenpladsen i den sydafrikanske European Tour-turnering.

Flere af konkurrenterne lagde stærkt ud på sidstedagen - især favoritten Charl Schwartzel.

Alligevel endte den 25-årige dansker med at vinde turneringen søndag med hele to slag ned til de nærmeste forfølgere.

- Det er helt fantastisk og ikke noget, jeg havde forventet eller regnet med. Det er bare kæmpestort, siger Morten Ørum Madsen dagen efter sin første golftriumf på European Tour.

- Charl Schwartzel, som jeg gik rundt med, kom rigtig godt fra start, så jeg troede, at han bare ville stikke af, og at vi andre skulle spille om andenpladsen. Men så kom han i problemer.

- En af de andre stak så også af og kom tre slag foran, men han havnede også i problemer til sidst.

- Jeg var på sikker kurs og fik lavet lidt birdies, og så kunne jeg lukke det hele med to huller i par til sidst. Det udviklede sig perfekt for mig, siger silkeborgenseren.

Morten Ørum Madsen forsøgte undervejs at koncentrere sig om sit eget spil, men havde alligevel svært ved helt at ignorere leaderboardet, hvor man kan følge de løbende ændringer blandt turneringens deltagere.

- Selvfølgelig kunne jeg ikke lade være med at kigge på leaderboardet. Men det var først på 17. green, at det gik op for mig, at jeg førte med to slag. Frem til det tidspunkt havde jeg ikke brugt så meget tid på at kigge på leaderboardet.

- Da jeg lavede en birdie på 16. hul, regnede jeg med, at jeg var rimelig tæt på. Men det var en overraskelse, at jeg førte med to. Det var dejligt at se, og det gjorde det nemmere at tage 18. hul.

Spørgsmål: Du kunne næste kun fejle på 18. hul. Hvordan var det?

- Det handlede om at fokusere. Lave to gode slag - et ud på fairway og et slag ind på green. Så var jeg tre puts fra at vinde. Da jeg kom ud på greenen på 18. hul, var jeg rimelig sikker på, at jeg ville vinde.

- Men det endte med at se mere sikkert ud, end det egentlig var, siger Morten Ørum Madsen.

Den unge dansker havde det fedt med at kæmpe med om sejren og gå hele vejen.

- Det er det, jeg træner hårdt for og drømmer om. Det er en mega god fornemmelse, som man ikke kan få nok af, og som jeg vil opleve igen.

- Det bliver svært at komme derop igen, for der er rigtig mange gode spillere, siger Morten Ørum Madsen, der skal spille to turneringer mere i Sydafrika, før han går på vinterferie.

- Jeg håber, at jeg kan bruge min selvtillid de næste to uger. Det er måske lidt optimistisk at sige, at jeg vinder en til.

- Jeg håber, at jeg kan spille solidt, og hvem ved, måske kan jeg kæmpe med om de sjove placeringer en gang til. Nu har jeg bevist over for mig selv, at jeg kan gøre det, siger han.

Danskerens første sejr på European Tour pynter også pænt på bankbogen, da præmiechecken lyder på 174.350 euro svarende til små 1,3 millioner kroner. Hvad de skal bruges til, står hen i det uvisse.

- Der er mange omkostninger forbundet med at spille golf - flyrejser og hoteller.

- Jeg skyder ikke pengene af på noget ekstravagant som en bil eller noget.

- Jeg bekymrer mig ikke så meget om pengene - det er ikke dem, jeg spiller for. Jeg spiller for at få den fornemmelse, jeg havde ude på 18. hul, siger Morten Ørum Madsen.

/ritzau/