Dansker på skadestuen efter opløb i Malmø

En dansker var blandt de tilskadekomne i forbindelse med en demonstration i Malmø lørdag. Det oplyser Udenrigsministeriet søndag til Ritzau.

- Udenrigsministeriet er bekendt med, at en dansker er lettere såret og er blevet tilset på skadestuen, fortæller en talsmand ved Udenrigsministeriets Borgerservice.

Hos Udenrigsministeriet er man af hensyn til tavshedspligten altid meget sparsom i formuleringerne, når det gælder tilskadekomne danskere i udlandet. Ordvalget i denne sag tyder dog på, at der er tale om mindre skader.

Omkring 200 danskere skulle ifølge politiet i Danmark være rejst til Sverige til lørdagens demonstration, som ifølge svensk politi udviklede sig så voldsomt, at man betragter det som "et alvorligt opløb".

Det var Sveriges mest højreekstreme parti Svenskarnas Parti, som havde kaldt til valgmøde på Limhamns Torg i Malmø. Mødet tiltrak imidlertid også demonstranter fra den politiske venstrefløj til en såkaldt moddemonstration.

Den svenske ordensmagt indsatte betjente til hest for at få styr på folkemasserne, da demonstrationen kom ud af kontrol. Ifølge svenske medier blev flere personer ramt af politiheste og kom til skade.

Ifølge avisen Sydsvenskan var antallet af tilskadekomne oppe på 10 personer. Heraf var fem i stand til selv at tage på hospitalet, mens de øvrige fem blev bragt med ambulance.

Seks personer blev anholdt i forbindelse med urolighederne. Tre af dem er siden blevet løsladt, mens anklagemyndigheden har givet tilsagn om, at de resterende tre skal stilles for en dommer med krav om varetægtsfængsling, skriver Sydsvenskan.

De tre er sigtet for at have deltaget i uroligheder, ulovlig våbenbesiddelse og vold mod tjenestemand.

/ritzau/