Dansker sigtet for overgreb på børn i New York

* 27. juni bliver den 22-årige pædagogstuderende Malthe Thomsen anholdt i New York, hvor han er i praktik i en børnehave.

* Han er anklaget for i 15 tilfælde at have krænket børnehavebørn i fire-fem års alderen. Han skulle blandt andet have fået børnene til at berøre sit skridt uden på bukserne.

* Anmeldelsen kommer fra en kollega, som i første omgang går til skolens ledelse. Det får skolen til at sætte gang i en undersøgelse, der frikender danskeren.

* Kollegaen bliver senere fyret. Hun går efterfølgende til politiet, som vælger at anholde den 22-årige.

* Kollegaen rejser siden på ferie til Grækenland, før politiet får afhørt hende nærmere.

* Ifølge politiet har danskeren tilstået krænkelserne under en afhøring. Hans forsvarer, Jane Fisher-Byrialsen, mener, at han er blevet presset til at komme med en falsk tilståelse.

* 8. juli bliver han løsladt mod en kaution på 400.000 dollar.

* Samtidig bestemmer dommeren, at han skal blive på Manhattan, at han skal gå med fodlænke og at han ikke må komme nærmere end 60 meter på en skole eller en legeplads. Det bliver senere sat ned til seks meter, da det ellers vil være næsten umuligt for ham at bevæge sig omkring.

* Hans forsvarer har hyret privatdetektiver og eksperter i falske tilståelser for at hjælpe sin klient.

* Ved et retsmøde 14. august kommer det frem, at to lærere og 12 af de 13 børn pure afviser, at der skulle have fundet overgreb sted. Ifølge anklagemyndigheden har det sidste barn sagt noget, der kunne indikere, at der er sket noget forkert. Anklagemyndigheden vil dog ikke fortælle, hvad barnet har sagt.

* Ved et nyt retsmøde 18. september lemper dommeren forholdene for Malthe Thomsen. Kautionsbeløbet bliver halveret fra 400.000 til 200.000 dollar, han må bevæge sig rundt i hele staten New York, og han skal ikke længere have fodlænke på.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip