Dansker testet negativ for ebola

Den patient, som blev sat i højisolation på Hvidovre Hospital torsdag på grund af mulig smitte med den frygtede sygdom ebola, er testet negativ.

Dog skal der en ekstra prøve til, før lægerne vil frifinde ham fuldstændig, oplyser Hvidovre Hospital.

Patienten var udsendt for organisationen Læger uden Grænser til Vestafrika og fik symptomer på feber en uge efter sin hjemkomst til Danmark.

Hvidovre Hospital blev kontaktet, og patienten blev hentet ind. Hans prøver blev sendt til Serum Instituttet, som nogle timer senere kunne konstatere, at der ikke var tale om ebola, oplyser Hvidovre Hospital.

Det vil dog alligevel være nødvendigt at tage en ny prøve fredag, for at være 100 procent sikker.

- Ny viden viser, at der kan gå nogle dage fra de første symptomer viser sig, til at vira kan spores i prøverne. Derfor opretholder vi beredskabet et døgn til og får taget en ekstra prøve for at være helt på den sikre side, siger vicedirektør, Torben Mogensen, Hvidovre Hospital.

Han konstaterer, at beredskabet nok engang fungerede planmæssigt på Hvidovre Hospital.

- Det forløb, som det skulle. Det er jo anden gang på et par uger, at vi har en "obs ebola-patient", og også denne gang, er tingene gået helt efter planen, siger Torben Mogensen i en pressemeddelelse.

Han understreger, at selvom der en dag skulle komme en patient, som testes positiv for ebola, er der ingen grund til panik hverken blandt patienter, pårørende eller personale.

- Vores isolationsstuer fungerer, helt som de skal, og personalet er meget opmærksomt på at følge sikkerhedsprocedurerne til punkt og prikke, siger han og fortsætter:

- Derudover er ebola langt mindre smittefarlig end for eksempel sars, fordi den ikke smitter gennem luften men kun ved direkte kontakt med kropsvæsker.

Ifølge Torben Mogensen ved personalet på Infektionsmedicinsk Afdeling præcis, hvordan de skal bruge heldragterne og åndedrætsværnene og etablere undertryk på stuerne, så "smitten" ikke kan spredes til andre stuer.

Mennesker, der indtil videre er smittet med ebola, er enten personer, der har været i Vestafrika eller personer, der har behandlet ebola-patienter på sygehuse i Vesten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip