Dansker var om bord på forulykket fly

Der var en dansk statsborger med om bord på det Airbus-fly fra Germanwings, der tirsdag formiddag forulykkede i De Franske Alper på vej fra Barcelona til Düsseldorf.

Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice, som på grund af tavshedspligt ikke kan oplyse nærmere om personens identitet.

Om der var flere danskere med flyet, kan den vagthavende ikke sige noget endeligt om endnu.

- Men vi er i kontakt med myndighederne i Tyskland og Frankrig for at få mere at vide. Men det er svært, for man kan jo hedde alt i dag. Og man kan rejse rundt i Europa uden at vise sit pas, siger den vagthavende til Ritzau.

I alt var der 144 passagerer og seks besætningsmedlemmer om bord, og det formodes, at alle er dræbt.

Germanwings har indtil videre ikke villet offentliggøre passagerlisten, men de foreløbige oplysninger går på, at 67 af de ombordværende var tyskere, mens der ifølge Spaniens regering var 45 spaniere blandt passagererne.

Et stort antal af de øvrige passagerer var tyrkere.

I den lille tyske by Haltern am See i den nordvestlige delstat Nordrhein-Westfalen brød elever, lærere og familier grædende sammen, da de sent på dagen fik bekræftet, at 16 skolelever og to lærere fra byens gymnasium var om bord på flyet.

Tirsdag eftermiddag lykkedes det de franske myndigheder at lokalisere den ene af flyets to såkaldte sorte okse, som har lagret data om flyets færd, indtil det faldt ned.

Ifølge den franske indenrigsminister Bernard Cazeneuve skal boksene nu undersøges for at gøre det muligt at få en hurtig afklaring af, hvad der fik flyet til at styrte i de snedækkede bjerge.

Desuden er området omkring flystyrtet ved at blive afsikret, så ingen uvedkommende kan få adgang og forstyrre efterforskningen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip