Danskere er bekymrede for efterårsferien i Tyrkiet

Startskuddet til skolernes efterårsferie lyder på fredag, hvor mange familier har planlagt en rejse til sydens sol og sandstrande. Og for mange vil turen gå til Tyrkiet.

Men da Udenrigsministeriet de seneste dage har skærpet rejsevejledningen til 28 lande - heriblandt Tyrkiet - er flere nu nervøse for, om det er sikkert at tage af sted.

- Vi har haft mange, der har ringet her lørdag formiddag for at høre, hvordan de skal forholde sig efter Udenrigsministeriets skærpelse af rejsevejledningerne til blandt andet Tyrkiet, Egypten og Tunesien, siger Stig Elling, formand for Rejsearrangører i Danmark og salgsdirektør i Star Tour.

Det er militante islamisters skærpede fokus på Danmark, der udgør en risiko for, at danskere og danske interesser kan blive mål for terrorangreb og bortførelser visse steder i udlandet, skriver ministeriet om Tyrkiet.

- Det gælder særligt i tilfælde, hvor personer eller interesser umiddelbart kan identificeres som danske, står der i den skærpede rejsevejledning.

De mange skærpede rejsevejledninger gælder typisk muslimske lande eller lande med en stor muslimsk befolkningsgruppe, sagde Ole Egberg Mikkelsen, centerchef i Udenrigsministeriets borgerservice, til politiken.dk fredag.

Han understreger, at Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser til den 28 lande, men gør opmærksom på, at man skal bruge sin sunde fornuft og undgå risikofyldte situationer.

Og derfor har charterselskaberne heller ikke aflyst ferierejser til de pågældende lande.

- Alle planlagte rejser bliver gennemført som normalt, siger Stig Elling.

Af rejsevejledningerne fremgår det, at man bør orientere sig via hotel, rejsebureau eller andre, man har tillid til, i forhold til, hvilke forholdsregler man skal tage i det land, man rejser i.

Og så bør man hvis muligt holde sig fra steder, hvor mange vesterlændinge er samlet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip