To danskere er klar til pisterne ved PL i Sotji

I skyggen af vinter-OL og den politiske uro i Ukraine er 1600 atleter og ledere fra 45 nationer samlet i Sotji, hvor de 11. paralympiske vinterlege bliver åbnet fredag aften.

Nøjagtigt som ved de olympiske vinterlege fylder den danske delegation ikke alverden.

Men de to deltagere, Ulrik Nyvold og Line Damgaard, er en del af et fælles nordisk team på i alt 31 personer, som stiller op for hver deres respektive nationer, men deles om alt det praktiske.

- Vi har i hele optakten til PL samarbejdet med de andre nordiske lande og koordineret træningslejre og konkurrencer.

- Det giver god mening, fordi vi kan hjælpe hinanden. Der er brug for mange hænder, og derfor får vi mere ud af det i fællesskab, siger Michael Møllgaard Nielsen, der er chef de mission for det skandinaviske "Five Nations - One Team"-mandskab.

Det fælles nordiske hold består af atleter fra Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island.

Han fortæller, at danskerne har været i Sotji i en uges tid og derfor har haft gode muligheder for at forberede sig på forholdene.

- Vi har kunnet træne hver dag, og selv om sneen har været blød, så har vi også haft lidt frost, så pisterne har mindet om det, vi kommer til at møde i konkurrencerne, siger han.

Ulrik Nyvold skal som den første dansker i aktion torsdag 13. marts, og nøjagtigt som for Line Damgaards vedkommende er målsætningen beskeden.

- Vi konkurrerer mod verdens bedste og atleter, der træner på ski hver dag. Derfor har vi heller ikke gulddrømme med til Sotji, men vi har en ambitiøs målsætning om, at vi gerne vil placere os i midterfeltet.

- Og så er det også vigtigt for os at vise, at man som dansk skiløber kan være med i en sport, hvor geografien ikke er så fordelagtig, siger Michael Møllgaard Nielsen.

Ulrik Nyvold er lam fra brystet og nedefter og konkurrerer derfor i en såkaldt sitski, mens Line Damgaard er lårbensamputeret og står på ski på ét ben. Begge deltager i slalom såvel som storslalom.

Ud over de alpine discipliner uddeles der medaljer i fire andre sportsgrene ved vinter-PL.

Det drejer sig om slædehockey, curling for kørestolsbrugere, skiskydning og langrend.

Og hvad sikkerheden og den politiske ballade omkring Rusland angår, er Michael Møllgaard Nielsen ikke urolig.

- Jeg tror, at det er det mest sikre sted i verden at være lige nu. Vi lever i en boble, hvor man har fokus på sin træning, og derfor fylder det andet ikke rigtigt noget, siger han.

Danmark er med for 10. gang ved vinter-PL, og det er i alt blevet til seks medaljer. Den seneste blev vundet i 1998.

/ritzau/

 

Dagens Gossip