Danskere har ændret holdning: Vi vil have flere flygtninge til landet

Skrevet af Laura Nygaard

13/09/2015

Mest læste i dag

Billeder af vandrende flygtninge og migranter på danske motorveje, familier på flugt fra politiet i Rødbyhavn og en død dreng i vandkanten har fået danskerne til at ændre holdning i forhold til flygtninge, skriver Berlingske.

I dag mener over halvdelen af alle danskere, 56 pct., at vi bør give opholdstilladelse til flere flygtninge. For et år siden var det kun 36 pct., der havde den holdning.

Det viser en ny Gallup-måling.

Læs også: Tusindvis af mennesker byder flygtninge velkommen: “Der er en folkebevægelse i gang”

Det er ifølge direktør for Tænketanken Europa, Bjarke Møller, den helt ekstraordinære flygtningesituation, der har ændret danskernes holdning.

- Målingen er udtryk for, at danskerne har erkendt, at vi er nødt til at gøre noget ved problemet. Vi kan ikke vende ryggen til længere, siger Bjarke Møller til Berlingske.

Han påpeger, at tilsvarende undersøgelser over sommeren har vist samme tendens og vurderer ikke, at der blot er tale om et øjebliksbillede farvet af de aktuelle begivenheder.

Søndag eftermiddag trådte flygtningespørgsmålet for alvor ind ad døren til Danmark, da to tog med i alt 200 udmattede flygtninge og migranter ankom til Rødbyhavn fra Puttgarden.

Siden er flere end 3.500 flygtninge og migranter kommet til Danmark, hvoraf 728 fredag eftermiddag havde søgt asyl.
 

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler: