Danskere skal holde sig væk fra protester i Bangkok

Skrevet af admin

|

01/12/2013

Dagens topnyheder

Massedemonstrationer, voldelige sammenstød og dræbte demonstranter.

Situationen i Thailand og særligt i hovedstaden, Bangkok, eskalerer dag for dag, og det har søndag fået Udenrigsministeriet til at opdatere sin rejsevejledning til det populære feriemål.

- For det første har der været voldshandlinger under demonstrationerne, hvilket der ikke har været før. For det andet har de spredt sig til områder, som ikke tidligere har været berørt, siger Ole Egberg Mikkelsen, chef for Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Derfor råder vi nu danskerne til at holde sig på god afstand af demonstrationerne, hvis de er i Bangkok, tilføjer han.

De nye berørte områder er kendt for at huse store shoppingcentre, hvor danskere og andre turister færdes.

Udenrigsministeriet har ikke valgt at råde danskere at blive hjemme og droppe rejsen til det populære feriemål. Ole Egberg Mikkelsen kan dog ikke afvise, at det vil ske, hvis situationen eskalerer yderligere.

- Vores ambassadør har selv været ude i dag på motorcykel for at følge med i situationen, så vi har en ret god fornemmelse af, hvordan sikkerhedssituationen er, siger han.

- Som den er i øjeblikket, ser vi ingen grund til at fraråde rejser til Bangkok, men vi følger det meget nøje og er klar til at justere det, uddyber han.

Stemningen i Bangkok beskrives af ambassadør Mikael H. Winther som anspændt og afventende, fordi ingen kender demonstranternes næste skridt.

- Regeringen har hidtil stået meget fast på, at den ikke vil anvende vold til at stoppe demonstrationerne.

- Samtidig ser det ud til, at det er demonstranterne, der forsøger at fremprovokere reaktioner fra regeringen, for de synes at gå længere hele tiden, siger han.

Det går hårdest for sig ved premierminister Yingluck Shinawatras kontor. Her bruger politiet tåregas og vandkanoner for at forhindre oprørerne i at trænge ind i bygningen.

I alt er fire indtil videre blevet dræbt under urolighederne, mens 57 er blevet såret.

Ifølge Stig Elling, der er salgsdirektør i rejsebureauet Star Tour, er cirka 4000 danskere på ferie i Thailand. De fleste befinder sig i den sydlige del af landet som på øen Phuket, hvor det fortsat er roligt.

/ritzau/