Danskere skal vide hvad indvandringen koster samfundet

Hvad koster indvandring i kroner og øre for den danske statskasse?

Det vil regeringens støttepartier, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative, gerne have svar på, skriver Berlingske.

Partierne mener, at regnestykket er nødvendigt, da flere asylansøgere strømmer ind i Danmark i forhold til tidligere.

Beregningen er tilmed et krav fra Dansk Folkeparti til regeringen i forbindelse med forhandlingerne om finansloven.

- Det er absolut et ønske fra os, at vi får belyst, hvad indvandringen egentlig koster den danske stat. Man kan være uenige om, hvilken udlændingepolitik der skal føres, men fakta skal vi have på plads, siger Peter Skaarup, DF's næstformand, til Berlingske.

Ifølge Liberal Alliances gruppeformand, Simon Emil Ammitzbøll, har det i et stykke tid været et ønske at få et overblik over udgifterne.

For fem år siden gik den daværende VK-regering i gang med at afdække forskellige udgifter til indvandrere - herunder asyl og integration.

Arbejdsgruppen blev dog ikke færdig, fordi S-R-SF-regeringen satte en stopper for beregningerne.

I dag har Socialdemokraterne dog tilsyneladende skiftet holdning. Partiets integrationsordfører, Dan Jørgensen, kalder det "en ret god idé". Også SF støtter umiddelbart at få opgjort udgifterne.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) siger til Berlingske, at regeringen er parat til at opfylde støttepartiernes ønske, selvom der er tale om en "ressourcekrævende" beregning.

I 2011 vurderede arbejdsgruppen under VK-regeringen i en delrapport og med forbehold, at indvandrere og efterkommere fra ikkevestlige lande kostede Danmark cirka 15,7 milliarder kroner om året. Vestlige indvandrere bidrog med cirka 2,2 milliarder kroner årligt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip