To danskere var med på ulykkesbus i Norge

To danskere var angiveligt om bord på den bus, der natten til tirsdag stødte frontalt sammen med et lastvognstog på hovedvej 7 ved byen Veme i kommunen Ringerike, der ligger omkring 75 kilometer nordvest for hovedstaden Oslo.

Ifølge det norske nyhedsbureau NTB slap de to danskere og desuden en svensker tilsyneladende uskadt fra ulykken. De blev dog sendt til undersøgelse på Ringerike Sygehus.

I alt var elleve personer involveret i ulykken. Ni i bussen og så de to lastvogntogschauffører.

Blandt de omkomne var chaufføren på bussen, der var på vej fra Gardermoen til Førde i det vestlige Norge, da ulykken skete. To passagerer i bussen blev også dræbt ved sammenstødet.

Ulykken skete, da lastvognstoget ved en fejl kørte over i den forkerte vejbane og derefter ramte bussen. Bagefter kørte et bagvedkørende lastvognstog ind i de to køretøjer.

Der meldes om glatte vejbaner i området. Redningsmandskab var natten til tirsdag i gang med at frigøre personer fra de involverede køretøjer.

En person, der passerede ulykkesstedet i sin bil, fortæller om kaotiske scener.

- Det var meget dramatisk. Mange blev hjulpet ud af bussen af politi og brandvæsen, og det så ud som om, at sammenstødet mellem bussen og lastbilen har været voldsomt, siger øjenvidnet til netavisen vg.no.

Begge lastvogntogschauffører var islændinge, og den ene af dem - en mand født i 1954 - er sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Sigtelsen kan dog blive udvidet, hvis efterforskningen tilsiger det.

- Politiet har sikret sig en blodprøve fra chaufføren, og hans kørekort er blevet beslaglagt. Han kørte det lastvognstog, der ramte bussen først, siger operationsleder Kristian Bekkedal fra Nordre Buskerud politidistrikt.

De dræbte er nu sendt til retsmedicinsk institut i Oslo, hvor de skal obduceres.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip