Danskere vil helst holde ferie med nordmænd

Det viser friske tal fra internetrejsebureauet Travellink. De har spurgt godt og vel 4.000 rejsende i Norden, hvilken rejsekammerat fra et andet nordisk land, de helst vil rejse på sol- og badeferie med.

Bliv ven med Dagens Ferie på Facebook - Klik her

Danskere og svenskere svarede, at helst ville opholde sig på stranden sammen med en nordmand, mens finnerne og nordmændene foretrækker en svensker.

- Vi ved, at vores nordiske rejsende kan lide hinanden. Det mærker vi ikke mindst på, at vi vælger at tage til de samme rejsemål. Lige nu topper Kroatien som drømmerejsemålet i alle de nordiske lande, siger chef for Travellink Danmark, Torben Nygaard.

Den danske turist anno 2014: Magelig, velforberedt, rundhåndet og eventyrlysten

Flere rejsende efterspørger sol- og baderejser. For at imødekomme dem tager Travellink kampen op med charterselskaberne og lancerer fleksible sol- og baderejser til blandt andet Kroatien, Grækenland, Spanien, Tyrkiet, De Kanariske Øer og Malta.

-  Der bliver ingen pakker med færdige afgange. I stedet lancerer vi fleksible sol- og baderejser på de rejsendes vilkår. Hos os kan du selv vælge, dag, tid, destination og hotel du vil bo på, siger Torben Nygaard.

Nemmere at finde det rigtige hotel

Travellink tilbyder cirka 5.000 nye strandnære hoteller. Nu bliver det også nemmere for den rejsende at sammensætte sin egen rejse til varmen på samme måde som weekend- og storbyrejser. For eksempel er det muligt at booke hotel efter, hvor tæt det ligger på stranden, hvor mange stjerner det har, og om der er børnepool.

10 gode råd mod flyskræk

Undersøgelsen er gennemført i Danmark, Finland, Norge og Sverige mellem 11. februar og 28. februar. 4.217 har svaret, heraf er 918 danskere.

 

Dagens Gossip