Danskeres motiv til bortførelse er uklart

Motivet, til at en 52-årig egypter skulle bortføres foran sit hjem i Aachen i Tyskland, står hen i det uvisse.

En kendt dansk Syrien-kriger - en 22-årig mand fra Aarhus - er sammen med tre andre anholdt for bortførelsen. Flere medier skriver, at to af de tre andre anholdte er danskere, og ifølge den tyske avis Bild-Zeitung skulle den sidste være iraker.

De fire blev alle anholdt i begyndelsen af september, efter at en egyptisk mand blev bortført foran sin lejlighed i Aachen. Bortførerne krævede 10.000 euro - cirka 75.000 kroner - i løsesum af den 52-åriges onkel, der kontaktede politiet, som anholdt de fire mænd.

Men selv om den 22-årige er kendt islamist og flere gange har været i Syrien, tyder det tilsyneladende ikke på, at der ligger et politisk motiv bag forbrydelsen.

- I forbindelse med bortførelsen tyder intet på, at der er en politisk sammenhæng, siger en talsmand for anklagemyndigheden i Aachen til bild.de.

Også den 22-åriges forsvarer, Andreas Fleuster, afviser et politisk motiv.

- Jeg har ikke oplysninger om, at der skulle ligge et politisk motiv bag forbrydelsen, siger han til det tyske medie Der Spiegel og fortsætter:

- For mig virker det som om, min klient lidt uheldigt er blandet ind i denne sag. Faktisk er motivet noget uklart, og løsesummen er ualmindeligt lille til fire gerningsmænd.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip