Danskeres motiv til bortførelse er uklart

Motivet, til at en 52-årig egypter skulle bortføres foran sit hjem i Aachen i Tyskland, står hen i det uvisse.

En kendt dansk Syrien-kriger - en 22-årig mand fra Aarhus - er sammen med tre andre anholdt for bortførelsen. Flere medier skriver, at to af de tre andre anholdte er danskere, og ifølge den tyske avis Bild-Zeitung skulle den sidste være iraker.

De fire blev alle anholdt i begyndelsen af september, efter at en egyptisk mand blev bortført foran sin lejlighed i Aachen. Bortførerne krævede 10.000 euro - cirka 75.000 kroner - i løsesum af den 52-åriges onkel, der kontaktede politiet, som anholdt de fire mænd.

Men selv om den 22-årige er kendt islamist og flere gange har været i Syrien, tyder det tilsyneladende ikke på, at der ligger et politisk motiv bag forbrydelsen.

- I forbindelse med bortførelsen tyder intet på, at der er en politisk sammenhæng, siger en talsmand for anklagemyndigheden i Aachen til bild.de.

Også den 22-åriges forsvarer, Andreas Fleuster, afviser et politisk motiv.

- Jeg har ikke oplysninger om, at der skulle ligge et politisk motiv bag forbrydelsen, siger han til det tyske medie Der Spiegel og fortsætter:

- For mig virker det som om, min klient lidt uheldigt er blandet ind i denne sag. Faktisk er motivet noget uklart, og løsesummen er ualmindeligt lille til fire gerningsmænd.

/ritzau/

 

Dagens Gossip