Danskerne arbejdede mere i fjerde kvartal

Der har været både mere beskæftigelse og præsterede arbejdstimer fra tredje til fjerde kvartal i 2014, hvor begge parametre er steget med 0,2 procent.

Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistik, der er præsenteret fredag morgen.

Stigningen skete i sektorgruppen "virksomheder og organisationer", hvor beskæftigelsen og antal præsterede timer steg med henholdsvis 0,4 og 0,3 procent.

Til gengæld faldt både beskæftigelsen og antal præsterede timer med 0,1 procent i sektorgruppen "offentlig forvaltning og service".

Branchegruppen "erhvervsservice", som omfatter blandt andet rengøring, rådgivning og vikarbureauer, skilte sig ud ved at være den gruppe, der havde den største vækst i antallet af beskæftigede, præsterede timer og lønsum.

Således steg både antallet af beskæftigede og antallet af præsterede timer med 0,8 procent, mens lønsummen steg med 1,6 procent i forhold til kvartalet før.

Den branchegruppe, der havde det største fald i antallet af præsterede timer, var "landbrug, skovbrug og fiskeri" med et fald på 1,4 procent.

Denne branchegruppe var også den eneste branchegruppe med faldende lønsum. Lønsummen faldt med 1,1 procent, mens beskæftigelsen i branchen steg med 0,2 procent i forhold til kvartalet før.

Hvor beskæftigelsen hos lønmodtagere steg med 0,3 procent eller 8100 personer, så faldt antallet af beskæftigede selvstændige og medarbejdende ægtefæller med 0,8 procent eller 1600 personer i fjerde kvartal i forhold til kvartalet før.

Antallet af præsterede timer steg med 0,2 procent for lønmodtagere og faldt med 0,5 procent for selvstændige og medarbejdende ægtefæller i forhold til kvartalet før.

Alle tal er korrigeret for normale sæsonudsving.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip