Danskerne bruger flest penge på hotel i Danmark

Når anledningen melder sig, og danskerne finder det oplagt at booke et hotelophold på dansk jord, bruger de generelt gerne flere penge på hotelværelset, end de gør i udlandet.

Således betaler danskerne i gennemsnit 901 kr. for en enkelt hotelovernatning herhjemme, hvorimod de i udlandet kun lægger 870 kr. for et hotelværelse. Det viser Hotels.com’s seneste Hotel Price Index (HPI), som er baseret på bookingdata fra mere end 150.000 hoteller i hele verden i 2013.

Argentinerne mærker forskellen

Det er dog ikke alle nationaliteter, som bruger flest penge på hotelophold i deres eget hjemland. Prisindekset indikerer, at det blandt andet er folkefærd fra Latinamerika og Asien, der betaler mere for en overnatning, når de tager på hotel i udlandet, sammenlignet med hvad de skal betale i eget hjemland.

Oplev 10 af de bedste seværdigheder i Hamburg

Særligt Argentina skiller sig ud på prisindekset, med en betydelig prisforskel på hotelovernatning i ind- og udland. Argentinerne lægger i gennemsnit 997 kr. for et hotelværelse i udlandet, imens de kun skal af med 594 kr., når de tager på hotel i deres eget land. Det er en prisforskel på 403 kr. per nat, hvilket højt sandsynligt kan mærkes i feriebudgettet.
 

 

Dagens Gossip