Danskerne er ikke tilfredse med deres sexliv

Det står ikke specielt godt til med danskernes sexliv. Det er nemlig kun hver anden, som positivt kan sige, at de er tilfredse med det, der foregår på lagenerne. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Søndagsavisen. 

Til gengæld er otte ud af ti tilfredse med deres partner. Den dobbelthed viser, at danskerne har en moden tilgang til livet, mener parterapeut Martin Østergaard.

- Danskerne er klar over, at sex ikke er alt her i tilværelsen. I et parforhold er nogle af de vigtigste ting, om man svinger godt, er gode venner og er et godt team. Danskerne er gode til at forstå, at alt ikke skal være perfekt hele tiden, siger Martin Østergaard til Søndagsavisen.

Men man skal også passe på, at forholdet ikke bliver for mageligt og hyggeligt. Sex er nemlig vigtigt, siger sexolog Jakob Olrik.

”Prisen for tryghed er jo, at passionen ofte ryger. Det erotiske lever i det uforudsigelige, hvor man er undersøgende og prøver ting af. Det gør man tit i starten af et forhold, men med tiden går det passionerede væk,” siger Jakob Olrik.
Han mener ikke, man kan tillade sig at være overrasket, hvis man er ugidelig i sengen, og partneren så pludselig har fundet en anden.

”Det kan være en god idé at slække lidt på parforholdets tryghed. Man kan øve sig i at længes efter hinanden. Tage på ferie hver for sig og savne hinanden,” siger Jakob Olrik.

 

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip