Danskerne er verdens største økologiske forbrugere

Skrevet af admin

10/02/2016

Mest læste i dag

Forbruget af økologi er støt stigende på verdensplan, men danskerne har fortsat den globale førertrøje, når det gælder om, hvem der hælder flest økologiske fødevarer indenbords.

Det viser en ny international rapport, som onsdag offentliggøres på verdens største øko-messe, Biofach, i Nürnberg i Tyskland.

Her deltager 49 virksomheder i disse dage i et rekordstort eksportfremstød for dansk økologi. Den rekordstore danske fællesstand åbnes onsdag af miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Verden over blev der samlet set solgt økologiske varer til en værdi af 80 milliarder dollars i 2014 - svarende til cirka 533 milliarder danske kroner. Det viser den nye rapport fra det schweiziske forskningscenter Fibl og den internationale økologiske organisation, Ifoam. Dermed er den globale øko-omsætning steget 11 procent på ét år.

Rapporten viser også, at Danmark stadig er verdens førende økologi-nation. Den økologiske andel af det samlede fødevaresalg udgør 7,6 procent. På anden- og tredjepladsen ligger Schweiz og Østrig med en økologisk markedsandel på 7,1, og 6,5 procent.

- Danskernes interesse for og tillid til økologien er årsagen til, at vi igen indtager førstepladsen, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

- 99 procent af danskerne kender det statskontrollerede røde Ø-mærke. Det har bidt sig fast som en garanti for fødevarer uden rester af sprøjtegift, en miljøvenlig produktion til gavn for drikkevandet samt høj dyrevelfærd, siger han.

Den internationale rapport offentliggøres samtidig med, at dørene onsdag åbnes til verdens største økologi-messe, BioFach i Nürnberg.

Her står et rekordstort antal danske øko-virksomheder klar til at udnytte den stigende øko-efterspørgsel på eksportmarkederne. 49 virksomheder er repræsenteret på den danske fællesstand, som arrangeres af Økologisk Landsforening sammen med netværket Bio Aus Dänemark.

/ritzau/